2009-11-21

Svettigt när solen skiner

Alltså, idag har det varit svettigt värre, och det är helt på grund av att solen sken. Dagen inleddes som vanligt med att Higgins och jag gick ut på morgonpromenad, och idag var det torrt på trottoarer och promenadvägar och solen sken! Man riktigt såg på Higgins hur mycket han gillade det scenariot så han traskade på och visade tydligt att han ville gå en lång promenad, och jag höll med. Det är bäst att passa på att gå när det är soligt och torrt! Man vet aldrig när det inträffar nästa gång.


Här börjar promenaden vara inne på slutfasen och vi kommer in i Munktellstaden som alltså är ett område med gamla industribyggnader som nu har nya användningsområden. Till höger har vi Eskilstuna konstmuseum och Lokomotivet  och i byggnaden till vänster är det numera en arkitektfirma som håller till. I byggnaden längst bort till höger är Munktellarenan, och i den längst bort till vänster är det Munktell Sciencepark som har sina lokaler.

Här är ännu närmare slutet av promenaden, vi har precis gått ut från Rothoffsparken. Jag tycker den här gamla byggnaden också är fin på sitt sätt. Tror det är ett gammalt magasin av något slag. Nu vet jag inte riktigt vad det är för verksamheter i lokalerna, men jag tror det är typ små verkstäder eller garage som antingen hyrs av privatpersoner eller några klubbar. Det brukar vara folk där och meka med bilar nämligen. Om någon Eskilstunabo vet vad byggnaden används till får ni gärna lämna en kommentar! ;0)

Varför dagen var svettig? Jo, första promenaden för dagen blev lång och även om Higgins stannar och sniffar lite då och då så går vi snabbt. Har man då gått närmare 5 km i snabb takt blir man svettig. Sen efter en avkopplande frukost med tidningsläsning och korsordslösning ägnade jag mig åt att dammsuga och våttorka golven, något jag tyckte kunde vara bra att göra när man för en gångs skull såg vad man höll på med! Nog för att jag dammsuger minst en gång i veckan, men det blir ju lite vispa runt på måfå med dammsugaren i skumrasket. När man verkligen ser vad man håller på med så blir ju resultatet så mycket bättre. Närmare två timmars ordentlig dammsugning och torkning av golven gjorde att svetten rann. Sen tog jag igen mig och drack lite saft för att återställa vätskebalansen, och så tog vi nästa promenad. Det kunde ju vara roligt att ta i alla fall två promenader i dagsljus, dessutom med solsken. Naturligtvis gick vi fort igen och jag blev svettig ännu en gång. Då tyckte jag det var dags att duscha och tvätta håret, så nu när vi strax ska ut och gå igen så får jag se till att försöka undvika att bli svettig. Nu har det ju dessutom blivit mörkt så då kanske jag inte blir lika varm... Några reflexer på jackan gör väl bara att jag syns bättre, det blir väl inte varmare hoppas jag. ;0)

6 kommentarer:

Gun sa...

Det har verkligen varit härligt idag, men det blev tyvärr ingen långpromenad för oss. Vi får väl ta det i regnet imorgon istället:)

Yvonne L sa...

Gun: Ni hade ju annat för er, som att få operationstider och sånt. Jag håller tummarna för att vi alla får sol även imorgon!

bästisgrannen sa...

Det var en härlig dag i världsmetropolen idag! Vi får hoppas på bra promenadväder i morgon också.

Yvonne L sa...

bästisgrannen: Visst var det! Jag räknar stenhårt med sol även imorgon och kommer att bli grymt besviken om det regnar!

Jenny sa...

Det var ju så underbart med sol igår! Även vi var ute, fast vi gick inte lika långt per promenad, mest för att vi kröp runt och fotade... ;) O så avslutades dagen med middag i Eskilstuna, rysligt kallt hade ni ju! :D Mycket kallare än i skogen där vi lufsade.

Yvonne L sa...

Jenny: Idag är det ju tillbaka till novembergrått igen, så man känner igen sig när man går ut. ;0)
Kallt? Kanske hade solen gått ner när ni var här då! :D