2009-11-01

En kryddig blandning

Idag är en sån där halvtrist höstdag, gråmulet och blött på marken. Man får väl vara glad att det inte regnar i alla fall. Men, trots trist väder så är jag ju ute och promenerar ändå eftersom jag har en Higgins, och ibland när vi är ute och går stöter vi på oväntade saker.

På en bänk i stadsparken stod det lite otippade saker. Jag menar det är ju inte varje dag man ser ett par kryddburkar sitta och hänga på en parkbänk.


På marken bredvid bänken låg en hel kasse med kryddburkar. Det verkade vara allt från örtsalt till lite starkare grejor.
Har jag missat något, kanske har det blivit förbjudet med kryddor och så har någon langare börjat hålla till i parken och langa kryddor? Kommer det att smyga runt matlagare bland buskarna snart och diskret fråga varandra "Har du någon kanel? Du kan få lite citronpeppar i utbyte...".

Eller är det möjligen en väskryckning som gick fel? Är det kanske någon som i mörkret igår kväll misstog klirret från kryddburkarna och trodde det var flaskor med något annat mer flytande innehåll? Om det är så, tänk så förvånad den väskryckaren måste ha blivit när h*n kikade ner i påsen och hittade en massa torkade kryddor! Hur full kan man bli på kryddnejlika och koriander?

Såna viktiga frågor tar de minsann inte upp i lokalpressen. Där står det mest om sköldpaddsungar i Parken Zoo och att en mc-klubb i stan blivit Hells Angels. När ska tidningarna ta upp viktiga frågor som kryddbristen?

10 kommentarer:

Gun sa...

Hahaha, men du, är du säker på att det var kryddor i burkarna? Kanske var drogaffärer på gång när du och Higgins kom och störde. :)

Yvonne L sa...

Gun: Hmm, jag tittade inte så jättenoga eller provsmakade något så vem vet. Kanske skrämde vi iväg någon. Jag kommer ihåg att jag såg några pensionärer hasta iväg genom parken strax innan... :0)

Egoinas mamma sa...

Jag tror kryddburkarna var på dejt! :D
Sv: Jag har kommit på att jag nog inte förklarade mig tillräckligt i inlägget. Om du är intresserad så har jag skrivit en kommentar under samma inlägg kl 14.33.

Yvonne L sa...

Egoinas mamma: Men förstås! Tänkte inte på det... :0)

Bibbi sa...

Det var nog bara någon som ville sätta lite krydda på tillvaron "Fniss"

Yvonne L sa...

Bibbi: Haha! Så kan det naturligtvis vara!

mille sa...

Men jisses så kul, sånt där händer aldrig mig i parken. Jag vill också träffa på kryddburkar på parkbänkar!!
Inte äns fyllona sitter på parkbänken längre?
När jag var liten så satt de i drivor, riktigt mysigt :)

Yvonne L sa...

Mille: Det är betydligt roligare att träffa på kryddburkar på bänkarna än fyllon! De ser man jämt annars så det var ett trevligt avbrott. Tror det är för kallt för dem nu.

Bia sa...

Ja det där tål att fundera på....sätter onekligen igång fantasin! För många år sedan hittade jag fem ölburkar, oöppnade, i en buske under balkongen. Efter någon timme var det ett par tonårsgrabbar som dök in i samma buske.

Yvonne L sa...

Bia: Jag skulle haft mer förståelse för ölburkar! Men kryddor är mer fantasieggande måste jag säga! ;0)