2009-11-28

Show me yours and I'll show you mine #41 - Mysgrön

Ok, jag ger mig på den här utmaningen för andra gången, och trots att jag nu fattat att jag har en hel vecka på mig så lägger jag ändå ut mitt bidrag idag. Det blev en färg den här gången också, och inte vilken färg som helst utan mysgrön. Jag tycker inte ens om grönt var min första tanke igår kväll när jag fick se ämnet, och hur i hela friden ser mysgrönt ut?? Idag kom jag på att i vissa sammanhang så gillar jag grönt. I naturen till exempel, därav mitt val av bilder den här veckan.


Visst är det mysigt när det dyker upp växtlighet där man minst anar det, som på den övre bilden jag tog i maj. Plötsligt mitt på en asfalterad promenadväg är det ett hål i asfalten, och ur hålet växer det upp ett litet träd eller vad det nu kan vara. Jag trodde det var någon som stuckit ner en kvist, men när jag tittade efter lite noggrannare märkte jag att det satt fast någonstans nere i hålet. Något grönt som gror på oväntad plats är mysigt och måste väl då vara mysgrönt! Den gröna mossan jag fotade idag växer mellan stenarna i en stenbeläggning precis bredvid en ganska vältrafikerad rondell vi promenerar förbi nästan dagligen. Sån här mossa ser ju mysig ut, den är grön och måste alltså självklart vara mysgrön!

Vill du följa länkar till fler mysgröna bidrag eller själv vara med i utmaningen så klickar du här.

10 kommentarer:

Gun sa...

Jag tycker absolut att mossa är mysgrönt! Jag gillar faktiskt grönt. Särskilt äppelgrönt är fint. Det ser somrigt ut med äppelgröna detaljer i kläder. helst killkläder. Ha en trevlig Lördagkväll:)

Gudrun sa...

Vad fantastiskt det är ändå, tänk att så fort det finns en liten, liten gnutta jord så kommer det dit flygandes ett frö som gror.

Pennelina sa...

Härliga mysgröna bilder :-)

Kram från Pennelina

Mona sa...

Jag gillar när naturen bryter sig igenom asfalten. Den vill liksom tala om för mänskligheten att vi inte kan kuva den!

Yvonne L sa...

Gun: Nästan alla mina kläder är svarta. Tror inte jag har något med grönt i. Väldigt praktiskt när man ska tvätta eller om det är strömavbrott så man inte ser vad man tar på sig, allt passar ihop! ;)

Gudrun: Minst sagt fantastiskt, det kan växa nästan överallt!

Pennelina: Mysgrönt var ordet! ;)

Mona: Naturen tar sig fram överallt, den var ju dessutom här först! (Tror jag.)

Jenny sa...

Hm jag har en annan utmaning till dig... ;)

Nina sa...

Jättefina bilder, gillade speciellt den första, så coolt med naturen som dyker upp överallt. Bra att du fångade det på bild!

Yvonne L sa...

Jenny: Då kommer jag och kollar vad det kan vara! :)

Nina: Visst är det häftigt hur det dyker upp natur där man minst anar! Sen gäller det ju att man får syn på det också.

cat sa...

Ja naturens gröna nyanser är mysiga:)

Yvonne L sa...

cat: Visst är de!