2009-11-30

Pyntat och nästan klart

Att julpynta och greja är inte något jag är speciellt mycket för. Det blir ju så mycket extra jobb! Man måste plocka undan sina vanliga grejer, man måste damma och så måste man förvara de vanliga grejerna på något bra ställe och sen får man göra om allt igen när julen är över. Jul går alldeles utmärkt att fira utan glitter och tomtar kom jag fram till för några år sedan. Speciellt som jag har fördelen att vara den som åker iväg och firar hemma hos någon annan. I mitt fall är någon annan detsamma som hemma hos min syster med familj. Mitt bidrag dit - förutom mitt fantastiska sällskap - brukar vara köttbullarna, och jag antar att det blir så i år också trots att min syster och svåger numera har ett helt nytt kök. Men de jobbar ju faktiskt heltid bägge två och så får de stå ut med oss som kommer dit och firar. (Inte för att jag hört något definitivt om att vi ska dit, men jul är ju något traditionellt, så varför ändra en bra tradition?)


Men, bara för att jag inte är mycket för att pynta så behöver ju inte mitt hem vara helt ojuligt. Kolla in mitt fina hushållspapper jag köpte idag! Det blev ju liksom jättepyntat på en gång i hela köket!! Ni kan ju bara tänka er hur pyntigt det kommer att bli när jag byter toarulle nästa gång, de hade nämligen toapapper med snögubbar iförda tomteluvor i affären! Sen kaaanske jag tar fram någon av keramiktomtarna lite längre fram, det beror på om jag hittar någon bra plats att ställa den på utan att behöva flytta runt alla andra saker.

3 kommentarer:

margit sa...

Hej Yvone! Ja de är väl en bra tradition att få åka bort..inte dumt de heller..
Vilket fint hushållspapper, har du köpt det i eskilstuna eller???
Nattkram/margit

Bibbi sa...

Ja, det är tur vi alla är olika;P
Låter som en bra tradition att åka bort på julafton. Själv ränner vi runt på flera ställen... Önskar vi kunde fira i lugn och ro hemma... Men, man vill ju träffa alla också:)
Ha det så gott i dag och gör något busigt.

Yvonne L sa...

Margit: Inte alls fel att åka bort även om det inte blir så långt. Hushållspappret inköpt på Ica Ekängen!

Bibbi: Det skulle ju vara skittråkigt om alla vore lika! Vi är inte så många, så jag träffar faktiskt i princip alla genom att åka till ett ställe.
Buset har börjat!! ;)