2009-11-03

Dagens mat

Ok, jag körde ju lite matbloggning igår, så då är det väl bäst att visa dagens matlagning.


Då var alla köttbullar rullade och klara för stekpannan, 53 stycken blev det. Den här gången hade jag lyxat till det och hade endast nötfärs, dessutom närodlad. Eller det heter väl förstås inte närodlad, det skrev jag bara för att det låter roligt med närodlat kött,  men köttet kommer från gårdar i trakten som sen alltså styckas och mals i min butik.


Eftersom jag inte vill stå och bryna och steka köttbullar i evigheter så kör jag på med två stekpannor, den tredje är än så länge tom men där hamnar de färdigbrynta köttbullarna.

Nu ska köttbullarna strax till att eftersteka, och det är för den uppgiften den tomma stekpannan fick vara med. Det är den enda av mina stekpannor som jag har ett lock till. Köttbullarna är färdiga nu, och jag har till och med gjort sås också. Strax ska jag ta ut Higgins på tidig kvällspromenad och sen ska jag äta. Det blir köttbullar, potatis och brunsås! Mums!!

Under tiden jag väntade på att diskmaskinen skulle bli färdig så hann jag med och kolla några bloggar. Hos Gun fick jag se något väldigt smart som handlar om tappade vantar som hittas lite här och var! Läs själva så får ni se!

8 kommentarer:

Egoinas mamma sa...

Goda köttbullar! Det är jag övertygad om! När jag klickade in mig i bloggen och innan jag riktigt hann se så såg första bilden ut som brända mandlar. Nu när jag har sett mera fattar jag inte hur jag kunde se så fel. :D

Gun sa...

Gud vad gott det är med handtrillade köttbullar ändå.
Kul att du gillade vantidén. Jag ska ta en promenad en dag och titta på strecket med vantar.

Bibbi sa...

Du glömde väl inte att rensa köttfärsen innan...;P
Klok du är som tänker till när du handlar. Själ betalar jag gärna dubbelt pris bara det är närproducerat och fint kött av köttdjur som haft det bra.

Yvonne L sa...

Egoinas mamma: Haha! Brända mandlar! Den där kosten du äter har tydligen inte helt fått bort sötsuget! ;0)

Gun: I mitt hushåll kommer det inte in färdiga köttbullar över tröskeln. Jag gör alltid mina egna! Vantidén är ju helt suverän!

Bibbi: Äsch, köttfärsen låter jag vara som den är! :D De har nyligen börjat med kött från gårdar i trakten i den butik jag handlar. För mig var det premiär. Ibland måste tyvärr priset avgöra, men de har bra kött överlag där jag handlar. De har en riktig charkdisk!

Jenny sa...

Nu blev jag ju tokhungrig här... mmmm. :)

Yvonne L sa...

Jenny: Oj så jag ställer till det! ;0)

Ulla sa...

Mums för de köttbullarna! Igår gjorde jag fetaostfyllda köttbullar...

Yvonne L sa...

Ulla: Det var ett bra tips! Ska jag komma ihåg nästa gång jag gör köttbullar. Man kan ju egentligen stoppa i vad som helst i dem!