2009-11-13

Men vart tog den vägen?


Ser ni vad som saknas på den här bilden? Något som har stått där i flera år men som för några veckor sedan plötsligt lyste med sin totala frånvaro. Just det, tidigare stod det en papperskorg på den här gräsplätten. Jag brukade kasta en bajspåse i den nästan varje morgonpromenad. Nu får jag bära morgonbajspåsarna ända bort till Fors kyrkpark där nästa papperskorg finns på vår promenadrunda. Inte för att det gör mig något, jag plockar upp efter Higgins oavsett om jag kan kasta påsen direkt eller om jag får bära den i flera kilometer. Men vem bestämmer vilka papperskorgar som ska tas bort, och varför tas de bort?

2 kommentarer:

Jenny sa...

I grönområdena hemma i Uppsala brukade de ta bort papperskorgarna inför vintern.... *morr* Gissa vart allt skräp hamnade under vintern? :( Här i stan, ex i vårt område, finns inga papperskorgar alls, inte ens återvinningsgrejor finns i våra områden för återvinningsnissarna vill tvinga folk att åka med _allt_ skräp till återvinningscentralen... som har öppet vardagar mitt på dagen... och man får betala för att lämna skräp där. Gissa om jag bor i Sveriges skräpigaste kommun. ;)

Yvonne L sa...

Jenny: Här brukar de inte ta bort fasta papperskorgar efter säsong. Det som kan hända är att de under sommaren ställer ut fler lösa större tunnor på platser där folk brukar ha picnic. Men det är en del fasta papperskorgar som bara försvunnit vilket är lite märkligt.
Har ni ingen återvinning alls i huset? I huset jag bor har vi återvinning för färgat och ofärgat glas, kartong och tidningar. Övrigt får man ta till återvinningsstationer som det faktiskt finns ganska nära. Bland annat i Nyfors som jag vet att du känner till. Sen kan man ju åka till "tippen" också om man har grovsopor och sånt som inte kan återvinnas. För privatpersoner är det helt gratis, och bra öppettider har de också. Dels vanlig arbetstid, men så är det i alla fall en kväll i veckan och så har de helgöppet också. Ändå kan det vara rätt så skräpigt här också. :(