2009-11-24

Flugornas vänner

I flera dagar har det varit en totalt sinnesförvirrad fluga i lägenheten. Flugor ska inte finnas i november! I alla fall inte hemma hos mig. Vill de finnas kan de göra det någon annanstans, helst utomhus så långt ifrån mig som möjligt. Jag har försökt haft ihjäl flugan flera gånger, men den har gömt sig så fort jag gjort en ansats att leta reda på något att slå den med, typ en slägga eller något sånt. Idag fick jag syn på den där den satt sig till ro på fönstret på balkongdörren, så jag letade i tidningshögen på ena köksstolen efter en lämplig tidning att slå ihäl flugan med. (Jag har ingen slägga.) När jag närmade mig fönstret med tidningen i högsta hugg började Higgins skälla som en tok! Han gör alltid så när han ser att man tänker slå ihjäl flugor eller andra insekter. Förut har jag undrat varför, men idag när jag frågade om han var medlem i föreningen "Flugornas vänner" sa han "mmmmmm" på ett mycket tydligt vis. Fast han verkade inte speciellt upprörd efter att jag plattat till flugan och la bort tidningen.

7 kommentarer:

Em sa...

Hahaha! Jag tror det är mer som han hejar på dig!!

Sv: Jag räknar ägg numera, bananer är ute! :D

Lisa sa...

Haha... Jag vet hur det är; plötsligt surrar det en fluga i fönstret och man undrar var sjutton den kom ifrån. Häromveckan förstod jag. Jag hittade deras övernattningsplats för vintern, mellan fönstret och karmen... Usch.
Jag tror också att Higgins skäller för att heja på dig. Han är nog också trött på surrandet. :)

anemonen sa...

Det är något konstigt för vi har myror i köket och badrummet. Jag är dess bödel. Det är något som inte stämmer för både flugor och myror skall vila nu. Inte skall de vara inne i den goa värmen.

Yvonne L sa...

Egoinas mamma: Kanske är det det han gör...
Är äggen råa eller kokar du dem? ;)

Lisa: Det var ju ett korkat övervintringsställe. Jag tror inte det är så här, men ser jag någon mer fluga ska jag kolla.

@nemonen: Myror är nog värre än en en ensam fluga måste jag säga. Hoppas de inte tar över helt!

mille sa...

I går var jag ute och åt med en gammal arb.kamrat och då hade vi fullt skå att mota bort en fluga som höll till runt oss.
Äckligt på något sätt... man vet ju inte var de har varit (så att säga).... ;-)

Gun sa...

Jag vaknade av en fluga igår. De är jobbiga med sitt surrande!

Yvonne L sa...

Mille: Det borde ju finnas speciella restauranger för flugor som de kan gå till så man slipper dem på vanliga restauranger!

Gun: Jag gillar verkligen inte min klockradio, men föredrar att vakna av den istället för en fluga!