2009-11-27

Belysning, blå himmel och moln

Det har varit ännu en dag utan alltför blöta promenader. Imorse så var det riktigt blå himmel på sina ställen. Det som ser ut som ett klädstreck mellan hustaken är julbelysningen, just den här finns på Köpmangatan, men den är exakt likadan som den som satts upp på alla andra ställen där kommunen dekorerar. Belysningen ser kanske inte mycket ut för världen i dagsljus, men den är jättefin när det blivit mörkt. Det är led-belysning som blir som ett draperi eller hur man nu ska förklara det.

Tidigare har det satts upp gröna (plast)girlanger rakt över gatorna och i mitten har det varit en enorm lykta. Det är alltså första året som de har den här led-belysningen, och gissa vad folk klagat i kommentatorsfälten i tidningarna! Ok, det kanske inte ser så snyggt ut i dagsljus, men mycket energisnålare och jag tycker det är snyggt när det är rätt tid på dagen. Till alla som tycker belysningen är ful: Det kommer att bli jul ändå även om ni inte tror det. Julen kommer oavsett belysning!


Nere i Stadsparken var det ingen belysning, men jag kom på att det inte är ofta jag tar foton just från den här platsen. Gatan rakt fram på andra sidan vattnet är Kyrkogatan.


Samma promenad som bilderna ovanför, och vi har kommit till Faktoriholmarna. Det är Strömsholmen till höger i bild, och rakt fram Nybron. Man skulle ju tro att det kanske blev regn av de där molnen, men inte märkte då vi av något regn på vår promenad inte. Det kom några duggstänk på eftermiddagen när vi var ute med bilen, men det var knappt värt att sätta igång torkarna för.

Inga kommentarer: