2009-11-04

Snö, morgonsudd och skräp

Det var nog tur att jag fick på vinterdäcken igår, idag har det nämligen snöat precis som det stod i tidningen. Kanske inte så mycket, men jag har sett snöflingor! Kan väl hända att de mest såg ut som mjäll i pälsen på Higgins, men ändå, det var snö!


På morgonpromenaden gick vi förbi en intressant sak. Jag kollade visst inte så noga hur jag hade kameran inställd när jag knäppte av bilden så ni får stå ut med att den är suddig. Men jag fick med det väsentliga vilket alltså är soffan som någon försökt pressa ner i containern. Jag tvivlar starkt på att det är en container för återvinning av soffor, men jag kan ha fel.

Skräpigt kan det vara på olika vis. Här till exempel ser det inte speciellt inbjudande och trevligt ut, men ett gäng änder som höll sig precis vid slussen verkade trivas ändå. Mitt bland alla löv, vasstrån och vanligt skräp som blåst ner och samlats framför slussporten simmade änderna runt. Det såg ibland ut som om de gick runt på allt skräp. Men som sagt, de verkade trivas, och det verkade dessutom finnas något där som änder äter. Eller om de möjligen fått jobb som sopkvarnar, i så fall trivdes de nog inte alls utan då var nog deras läten snarare ett tecken på vantrivsel.

3 kommentarer:

Uttan sa...

Ja Du den soffan var det nog någon som tröttnat på riktigt rejält...

Men stackars änder nog måste det väl finnas bättre vatten att flyta omkring i.Men det kanske värmer med allt skräp så de kanske inte fryser om fötterna ;)

Ha en bra dag i dag!
Kram!

Daniel sa...

Så länge änderna har nåt att slafsa i sej så e man glad.

Yvonne L sa...

Uttan: Kanske en katt pinkat i soffan som gjorde den outhärdlig att ha inne? ;0) Änderna har ju hela ån att vara i, så det måste varait något speciellt just där.

Daniel: Nog har de något att slafsa i sig allt. Det är konstigt att de inte spricker så mycket bröd folk kastar till dem!