2009-11-24

Nämen, hur blev det nu?

Då har jag lagt gårdagen bakom mig med utdragen tand, idag är det nya friska tag. Enda (övergående) problemet är att jag är lite småskraj när jag ska borsta tänderna. Tänk om jag av misstag råkar slinta med eltandborsten och borsta precis där jag inte borde! Men jag får väl ta det försiktigt ett tag, liksom att jag bara kommer att tugga på höger sida en lång tid framöver. En väldigt positiv sak är i varje fall att jag inte har ont. Inte det minsta, och det syns inget i ansiktet heller. När jag fick en visdomstand bortopererad för ett antal år sedan hade jag ont i flera dagar efteråt, plus att jag var svullen och hade blåmärken.

Morgonpromenaden var lite annorlunda. Det var nästan helt torrt på alla gator och trottoarer eftersom det inte regnat sen igår morse vad jag vet. Man kunde även se lite blå himmel vilket kanske inte syns så bra på just den här bilden från Köpmangatan.


På den här bilden från Stadsparken kanske det syns lite bättre att det tittade fram lite blått bakom molnen. Tydligast syns det förstås om man klickar på bilden, för då blir den större.

Förutom gårdagens tandläkarbesök och uppehållsvädret idag inser jag att det här blir en väldigt händelserik vecka för mig. Ikväll ska jag nämligen gå på bio med min syster. Vi ska äntligen se "Flickan som lekte med elden", för jag upptäckte förra veckan att det förmodligen är sista veckan den går här i stan. Vi har bara pratat om det sen den hade premiär i september att vi måste gå och se den, men det har inte blivit av tidigare. Fast bättre sent än aldrig. Sen återstår ju att se när vi lyckas komma iväg på "Luftslottet som sprängdes" som har premiär på fredag.

Nästa händelse den här veckan kanske blir att jag går och vaccinerar mig. Att jag skriver kanske beror inte på att jag börjat tveka om jag ska vaccinera mig eller inte, utan helt enkelt på om det är lönt att ta sig dit den här veckan. Förut var det så att allmänna vaccinationerna skulle börja som igår, men på grund av anledning så blir det inte start förrän på torsdag, sen har de stängt på fredag och så blir det i helgen. Kanske bättre att vänta till nästa vecka ändå så att jag har något spännande som händer då också.

5 kommentarer:

Gun sa...

Skönt att du inte har ont. Jag drog ut mintand idag också, och det gick jättebra. Bedövningen håller precis på att släppa ordentligt.

Ulla sa...

Har det blivit något vaccinerande? Jag har tänkt vaccinera mig oxå, men vi friska över 40 får vänta tills alla andra som vill ha har fått sin dos.

Yvonne L sa...

Gun: Det var verkligen skönt att det inte gjorde ont. Hoppas du har samma tur efter att bedövningen släpper!

Ulla: Allmänna vaccinationen blev fördröjd, så den börjar inte förrän på torsdag, sen är det uppehåll på fredag och så kör de lördag och söndag. Jag får nog ta mig dit någon dag nästa vecka.

Jenny sa...

Här har de ju skjutit på det där med allmän vaccination i flera veckor nu, nu kanske det ska bli vecka 50...? Och sedan tar det ju någon vecka att utveckla ett immunförsvar så efter nyår kanske man är immun mot den gamla nya influensan (det finns ju en ny mutation nu...). :P Skönt att det inte värker så mkt där tanden var.

Yvonne L sa...

Jenny: Här har det också flyttats fram lite, så den här veckan är det imorgon samt torsdag och fredag som gäller för "alla". Sen kör de visst alla dagar utom fredagar kommande veckor. De kör då varje dag till den tilldelade ransonen tar slut. Gör den det får man komma tillbaka nästa dag.
Att inte ha ont efter tanden är guld värt! Fast jag kommer att vara försiktig med smulor och tandborstning i närheten av stället där tanden satt.