Nypkaka
- 130 g margarin
- 4 kkp mjöl (ca 6 dl)
- 2 kkp socker (ca 3 dl)
- 3 tsk bakpulver
- 1-2 tsk kardemumma
- 2 kkp mjölk (ca 3 dl)
Blanda de torra ingredienserna med fingrarna i en bunke. Häll sen över mjölken och blanda med en trä- eller plastgaffel. Häll smeten i en smord och bröad form. Eventuellt kan man strö över kanel och pärlsocker. Grädda kakan i 175 grader. Känn efter med en sticka för att se när kakan är färdig, räkna med att det tar omkring 40 minuter beroende på ugn.
Man behöver säkert inte använda sig av en trä- eller plastgaffel, men det är så jag skrivit av receptet från början. Det funkar säkerligen lika bra med en sked eller en slickepott, det hela ska liksom bara röras om så att det blir en smet. Men jag använde en trägaffel, det är ju dumt att chansa med ett gammalt recept!! ;0)
2 kommentarer:
Roligt med ett gammalt recept. Det är så gott med kardemumma i tycker jag.
Gun: Kardemumma är nog en av mina favoriter! Nu doftar det kardemumma i hela lägenheten, och så har jag nypkaka i magen också. ;)
Skicka en kommentar