2009-11-25

Bion igår

Millenium-filmerna går ju väldigt bra inte bara i Sverige utan även utomlands kan man läsa i Expressen.
"Flickan som lekte med elden" har gått här i stan sen i september tror jag, och först igår kom min syster och jag iväg för att se den. Det kändes ju ganska så bra med tanke på att del tre, "Luftslottet som sprängdes" har premiär här i stan på fredag. Med syrrans och min takt kanske vi kommer iväg för att se den framåt februari eller något sånt! Haha! Fast vi hade gärna sett den igår när vi ändå var där, det tycker jag väl bion kunnat ordna?

Vi tyckte det var lite märkligt att fast att vi läst böckerna och vet vad som ska/borde hända så hoppade vi i alla fall till högt flera gånger, och tänkte tankar som "oh nej, nu dör h*n". Nog för att det brukar ändras en del när böcker filmas, men oftast är det kanske inte om/när karaktärerna ska dö och såna saker.

Jag är verkligen ingen stor fan av svenska filmer, men de här filmerna gillar jag, så jag ser fram emot del tre. Jag ser även fram emot när filmerna släpps på dvd. Jag har ju ettan, och jag såg att tvåan finns att boka på cdon men det tänker jag inte göra. Först ska jag se om det inte kommer ett riktigt bra erbjudande (som jag inte kan motstå) som det gjorde med "Män som hatar kvinnor".

Nu har jag inte tid att leka filmrecensent längre, jag har en scanner att installera.

2 kommentarer:

Bibbi sa...

Har just avslutat tredje Stieg Larsson boken för tredje gången... Har inte sett del 2 på bion, blev lite besviken på ettan... Så jag tror jag väntar och köper den istället.
Man får ju i allafall vara glad att de talar svenska och inte är dubbade som Marie Jungstedts böcker blev på tv... Fy så hemskt, gick ju inte att se:(

Yvonne L sa...

Bibbi: Jag har läst trean två gånger. Mest för att det var den första av Stieg Larssons böcker som jag läste. Fick den av syrran i present och hon hade inte heller kopplat att det var sista delen.
Marie Jungstedt har jag inte ens läst, så jag tittade inte när det gick på tv. Jag hade en känsla redan innan att jag inte skulle tyckt om det.