2009-11-12

Kompletteringshandling

Jag åker ju alltid och veckohandlar på måndagar, och oftast kommer jag ihåg att köpa allt jag tänkt mig. Jag skriver nämligen inte någon lista på vad jag ska köpa, utan handlar ur minnet. Enda gångerna jag skriver en lapp är om jag ska handla till något speciellt, som när jag bjudit hem folk på mat eller nåt sånt. Annars blir det ju oftast att man köper samma saker varje gång, och eftersom mitt hushåll består av mig och Higgins så har jag ju bra koll på vad som finns eller vad som tagit slut. Sånt som ställer till problem är oftast sånt som man köper sällan, så idag fick jag göra en liten kompletteringsrunda.



Nu kan man ju fundera på det här med kaffefilter och tepåsar, hur går det ihop. Tja, det jag skulle köpa var kaffefilter eftersom det bara är ett kvar och det klarar jag mig ju inte med tills på måndag! Jag dricker faktiskt morgonkaffe varje dag. Tepåsarna kom med som ren impuls, det är smak av vanilj och ananas, och jag vet inte om det var så gott egentligen. Det duger, men jag kommer nog inte att köpa det igen. Kaviaren hade jag kunnat leva utan tills på måndag, men när jag ändå var i affären så varför inte.

Det här butiksbakade wienerbrödet med "schokoläääääääde" hörde väl inte till kompletteringen direkt, det bara liksom följde med... Ganska gott var det också som tur var.
- - - - -
Kom på en sak förresten. Kompletteringsrundor kan man ibland få göra på grund av totala hjärnsläpp när man tre veckor i rad kommit hem från veckohandlingen med 2 kg socker när det man egentligen skulle ha var något helt annat.

9 kommentarer:

Bibbi sa...

Tur du är normal. Jag försöker veckohandla, men måste ALLTID kompletera.... Å´alltid slinker det med några onödiga saker..
Just nu blev jag då djuriskt sugen på ett wienerbröd...Tack för det du...hm... Bäst bara att gå isäng så man orkar upp i morgon utan några extra extrakilon...
Higgins är ju bara ursnygg! Krama på honom från mig;P

Yvonne L sa...

Bibbi: Hmmmm, det beror på vad man menar med normal... ;0)
Hoppas du kunde sova trots bilden av wienerbröd på näthinnan! :D
Higgins skickar en blöt cockerpuss, han älskar att bli kallad ursnygg!

Jenny sa...

här handlas det slaviskt efter listor. Men eftersom äkta hälften är urusel på att skriva ned på listan när filter, kaffe, socker eller annat som endast han nyttjar tar slut så behövs det kompletteras ganska ofta här med. :P

Ulla sa...

Jag veckohandlar oxå fast på lördagmorgnar och ja... även jag brukar få kompletteringshandla. Det är sällan jag tar med mig inköpslistan oftast kan det räcka med att jah skrivit ner hemma det jag behöver så finns det där i det undermedvetna.

Gudrun sa...

Så kul... vad skall du ha allt socker till? Härligt. Ibland är minnet jättebra men kort.
Det kanske blir julbak framöver.
Ha det gott.

margit sa...

Hej Yvonne! Hittat din blogg..och när jag såg den äverta bilden så tänkte jag: "Det måste vara i Eskilstuna"...och jag behövde inte bläddra länge förrän jag såg att det stämde...bor också där...bott på Norr, Noaksgatan också i ca 15 år...men bor nu i Årby och har min särbo/sambo i Kolsva..
Fina bilder från Stadsparken...den är ju enriktig PÄRLA!!..och änderna
kul att mata dem..och ta bilder..
Var jobbar du? Jag jobbar på sjukhuset..."heltid natt" på gynavd.
Önskar dig en fin helg!

Yvonne L sa...

Jenny: Det kan ju faktiskt vara roligt att komplettera ibland, som till exempel när man råkar få med sig wienerbröd hem! ;0)

Ulla: Jag tror vi är många som kompletteringshandlar, det är ju inte alltid det går att improvisera med vad som finns hemma.

Gudrun: Jo, minnet är väldigt bra men i vissa sammanhang väldigt kort och selektivt. ;0) Det var drygt ett år sen jag av misstag köpte socker flera gånger i rad, så nu är det äntligen slut! :D

Margit: Ah, ännu en Eskilstunabo! Visst är det roligt när man hittar bilder på ställen man känner igen i bloggar! Sen i våras jobbar jag tyvärr inte alls utan är arbetssökande.

Bia sa...

Ja tänk så det kan bli...när ett wienerbröd råkar komma med... :)
Jag brukar skylla på att man inte fick köpa potatis om man inte tog en chokladkaka också....

Yvonne L sa...

Bia: Vilken bra affär du verkar handla i, den ska jag också åka till nästa gång! ;0) Eller så kan jag be han som driver min butik åka på studiebesök i Norrköping! :D