2010-04-02

Vår- och påsktecken

För att inte dagens inlägg ska domineras av ett enda långt skitinlägg tänkte jag liva upp Långfredagen med lite vår- och påsktecken! Vi börjar med vårtecken jag hittat idag.

Kan ju inte påstå att det syns speciellt bra på den här lilla bilden, men klickar man upp den lite större så kanske man anar att det faktiskt börjar tränga upp någon sorts blommor. Tills för bara ett par dagar sedan låg det en enorm snöhög just där, men den fraktades bort, kanske för att lökarna som planterades i höstas ska få en chans att komma upp innan höstdagjämningen.


På ett annat ställe mitt i en gräsmatta hade det kommit upp ett gäng snödroppar. Otroligt nog var det alltså en blomsort jag visste namnet på som kommit upp! Men snart kommer nog de blå blommorna att börja blomma de också.


Här bor påskharen. Hålet i kurvan är ganska stort, så jag förutsätter att haren skuttar runt med många stora  påskägg. Hoppas att Higgins och jag möter honom sen när vi går ut.

En skivad påskstubbe.


Annorlunda påskpynt utanför hemslöjden nere vid Rademachersmedjorna. Jag antar att det är något sorts gammaldags traditionellt pynt. Eller så är det jättemodernt, bara det att jag inte förstått det. Det verkar i alla fall enkelt att tillverka. Ta en valfri gren eller kvist, skala av barken, måla delar av grenen lila, vira runt band i lite olika färger och smaka av det hela med illrosa påskfjädrar. Klart!

Glad påsk allihopa!

Inga kommentarer: