2010-04-29

Just ja, mitt tandläkarbesök

På grund av anledning så fick jag ju ringa tandläkaren idag, något jag aldrig tidigare gjort frivilligt förutom då det gällt att boka om tider. Men till och med jag insåg ju att det inte går att gå runt med en tand där en del bestämt sig för att lämna sin uppgift. Jag var lite orolig för vad tandläkaren skulle hitta på men det visade sig inte vara så farligt. Först fick jag träffa tandsköterskan som tog en första titt samt tog röntgenbild av olycksplatsen och frågade om jag hade ont eller känt några ilningar, men det hade jag inte. Sen kom tandläkaren, tittade på röntgenbilden och på tanden och kunde konstatera att det bara var en bit som ramlat bort, det var inga inflammationer eller något annat.

Tanden var lagad sen tidigare, men det var inte amalgamet som trillat bort utan verkligen en del av själva tanden. Fick förklarat för mig att eftersom det inte fanns någon inflammation eller något så var det en enkel procedur. Ta bort amalgamlagningen och sen bygga upp tomrummet med plastfyllning. Jag fick bedövning så klart, och sen borrades det och joxades och efter bara en liten stund var allt färdigt. En ny tanddel av plast, och jag blev samtidigt av med amalgamfyllningen som ju sägs inte ska vara så nyttigt. Dessutom kostade det mig ingenting. Jag skrev ju igår att jag hade en tandvårdsförsäkring, men det var lite fel. Det heter frisktandvårdsavtal, och det kom ju väl till pass nu. Jag betalar en fast summa per år - ligger på lägsta nivån - och då ingår såna här saker. Folktandvård när den är som bäst!

Så mitt tandläkarbesök gick helt klart över förväntan, snabbt avklarat och det gjorde inte ont!

6 kommentarer:

Hörni sa...

Vad skönt att det gick så bra! Synd att jag glömde fråga om fristandvårdsavtal idag. Jag hade tänkt göra det nämligen.

Synnøve. sa...

Så skönt det gick bra.
Det är en härlig känsla när man går ut från tandläkaren och man känner att man är klar hihi.
Så nu kan du smaska varma mackor och annat snadder igen.
Klems.

Anonym sa...

Så bra då :)

Yvonne L sa...

Gun: Ja, det var jätteskönt! Kanske kan du fråga efter avtalet i efterskott? Man kan ju få ett sånt i samband med undersökning.

Synnöve: Himla skönt att det gick så smidigt! Fast det dröjer nog tills jag vill äta varma mackor, tänk om ännu fler tänder börjar ramla sönder! ;0)

Renathe: Otroligt bra!

Mille sa...

Men bedövningen gjorde väl ont... usch och fy!!!

Nu ska jag lusläsa din tandvårdsförsäkring - tänk vad mycket jag lär mig av din blogg :)
Stort tack och trevlig Valborg.

Yvonne L sa...

Mille: Nä, bedövningen kändes inte mer än som ett litet stick. Ingenting i jämförelse med hur hemskt det skulle känts om jag inte tagit bedövning! Hu!!
Roligt att du tycker du lär dig nya saker!!
Trevlig Valborg du också!