2010-04-29

De finns!

Under flera år har jag ofta gått förbi ett ställe, och den här tiden på året har jag alltid sett gula blommor på gräsmattan. Igår eftermiddag släpade jag med mig Higgins in för att titta lite närmare på hur de såg ut.
När jag kom nära inpå så såg jag att de ser ut som vitsippor - fast gula - och då borde de väl heta gulsippor, men det visste jag inte om jag hört talas om.
Jag vet fortfarande inte om jag hört talas om gulsippor, men jag har kollat upp det hela. Det finns gulsippor. Så nu vet jag det, och ni andra som inte heller visste har kanske fått lära er något ni absolut inte har någon användning för eller ens ville veta.

6 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Jag TROR jag har sett de, men inte tänkt på att det är "gul"-sippor. Kul! Men jag har aldrig sett de i Norge.

Yvonne L sa...

Em: Jag har alltid trott det var några andra gula blommor som jag inte vet vad de heter men som man ser mycket av på andra ställen. Att det var gulsippor var en riktig överraskning!

Jenny sa...

Jag har sett EN. En ensam gul. I lördags. Det kändes skitfånigt. :) De är inte så vanliga. Men fina. Fast jag föredrar de blå. Och vita. Och rosa mellantingen... :)

Yvonne L sa...

Jenny: De här växer på gräsmattan framför Rademachersmedjorna, och det finns mängder! De är fina när de är många!! En var ju lite ynkligt! ;0)

Wannabe sa...

hade jag ingen aning om! det är kul att lära sig nåt nytt. Åsså påstår de att de ska vara vanliga i skåne? :-)

Yvonne L sa...

Wannabe: Du får ge dig ut och leta! Fast ni ligger ju långt före så de kanske redan blommat över? Kolla in gula blommor på gräsmattor!