2010-04-15

Inga löss, jag lovar!

Det var ju en del som tyckte det var lite obehagligt med de här lössen jag hade på bild, men de heter bara eldlöss och är egentligen inga löss. De är skinnbaggar med oftast förkrymta vingar. Inte för att jag vet vad det innebär, men det står ju så i artikeln jag länkade till i lusinlägget. Jag ser dem som små färgranna insekter som måste vara en av de få insekter som bara sitter på sina träd och struntar i att flyga omkring och irritera människor. Jag är nämligen egentligen en insektshatare av stora mått!! Men det är ju rätt fantastiskt i alla fall med insekter - och andra djur förstås -  med så distinkta färgteckningar. Men, av kommentarerna jag fick till min lusbild så förstår jag att folk hellre vill se bilder på blommor.

Här är några påskliljor vi gick förbi på morgonpromenaden. Det är de som började visa sig för ungefär en månad sedan. Nu äntligen får de slå ut!


En bit ifrån påskliljorna har det kommit upp en hel drös tussilago, så inte nog med att solen skiner från himlen, det är små solar lite här och var bland det torra bruna gräset och fula marken.

Jag vet att det här inte är en blomma utan en skata, men den traskade runt på marken en bit från tussilagon och jag hörde klart och tydligt hur den sa att den ville vara med på bild.

3 kommentarer:

Bibbi sa...

Men hallå! Inte har jag lovat dig att ta kort på mig:O Jag vill INTE vara med på bild:( Å´dessutom hade jag inte ens sminkat mig....

Å´du! Vi har faktiskt också tussilago, så det så;P Ha ha!

Har en kollega från Eskilstuna, å´hon gillar norrland bättre bara så du vet...
Fy vad jag är avis, bara MÅSTE få vara lite elak....
Förlåt....nu är jag ju inte snäll....:(
Pussa på Higgins och var glad att påsken är över så vi inte ska ut och flyga...
(tror jag går på nåt i kväll.... Är bubblat kranvatten farligt? )

Jenny sa...

Samma sak med strimlössen jag fotade en massa förra sommaren. Baggar med lusnamn ;) också orange faktiskt... :)

Yvonne L sa...

Bibbi: Hahaha! Jag kände inte igen dig! :D
Vill man gilla Norrland bättre än Eskilstuna så får man. Eller om man hellre vill gilla Nya Zeeland bättre så går det också bra! :D
Bubblat kranvatten verkar vara lite småfarligt för dig tycker jag... ;0)

Jenny: Exakt! Inte för att jag vet så mycket om insekter, men strimlöss har jag också läst om av någon anledning. Möjligen är de såna som är Sörmlands landskapsinsekt??