2010-04-19

Han verkar ligga i hårdträning

Det kan vara så att det inom en snar framtid är världsmästerskap för hundar i grenen "håll-dig-runt-din-ägares-fötter-precis-hela-tiden-och-var-i-vägen-så-mycket-som-möjligt-utan-att-bli-trampad-på". Higgins verkar ligga i hårdträning och så har det varit hela helgen. Jag tror han har stora chanser att vinna.

7 kommentarer:

Hörni sa...

Higgins matte verkar lite trött på sin hund just nu, haha! Det är som att ha småbarn runt benen hela tiden.:D

Yvonne L sa...

Gun: Haha! Higgins har alltid varit mattefixerad, och för tillfället är den fixeringen extra stor av någon anledning. Han dyker upp precis överallt framför/under mina fötter och förflyttar sig ljudlöst och när jag snubblat över honom ett antal gånger blir det liiiiiite irriterande! Men han är ju världens gulligaste så han blir förlåten snabbt. :D

Mille sa...

Det tycker jag låter super bra. Nova är yr som en höna mest hela tiden. Försöker jogga med henne, det gick väl så där, hon far runt som en jokapärkaboll!!

Bodde tidigare på andra sidan gatan, och där hade vi ljuvliga grannar (ska dit på middag på fredag), saknar dem i massor. De gillade djur, människor, barn och hade massor av humor.
Det har väl de flesta människor förutom surgubbar!!
Tror jag ska be för honom i kväll, att han hittar en annan lägenhet att flytta till ;-)

Yvonne L sa...

Mille: Säg åt Nova att världsmästerskapen är nära så kan hon också börja träna! :D
Surgubbar vill man ju inte ha som grannar! Finns det inte något speciellt boende för såna du kan tipsa honom on? :D

örjan sa...

Jag reagerar på att Du skriver "ägare" isf "matte" i Ditt inlägg.
Men undran, eftersom Du enligt uppgift administerar en engelsspråkig bogg om Higgins ras.

Finns det adekvat översättning av husse och matte till engelska?

Yvonne L sa...

Örjan: Men om det är världsmästerskap för hundar så kan ju de deltagande hundarna ha både hussar och mattar, alltså blev "ägare" mer neutralt. Vissa hundar rör sig nämligen runt sina hussars fötter hela tiden. :D

Higgins hemsida handlar om Higgins och det är "han som skriver", fast med hjälp av mig då förstås. Det första året eller så fanns sidan bara på svenska, men eftersom jag är med på flera utländska forum för cocker spaniels så då gjorde jag sidan tvåspråkig. Nu har sidan inte uppdaterats på snart ett år.
På engelska finns det egentligen inga bra ord för husse och matte. Mer formellt motsvaras det väl av master och mistress, men de flesta säger helt enkelt owner. Man kan också referera till hundägaren med mum/dad.

örjan sa...

"Mum" känner jag igen från min engelsspråkiga svägerskas vokabulär.