2010-04-05

Konstig sportårstid

Jag är inte sådär jättesportintresserad och överlever lätt utan att se eller läsa sportnyheter. Men jag har lagt märke till att just den här årstiden är jättekonstig när det kommer just till sport. Det är liksom ingen ordning. Den enda sport jag är ganska så intresserad av och faktiskt förstår reglerna i är handboll, och idag blev det klart att mitt favoritlag Guif blev klart för SM-semifinal. De spelade mot Drott och matchen visades på tv så jag såg lite av den. Samtidigt så är det om jag förstått saken rätt pågående SM-slutspel i hockey.

Så det är alltså SM-slutspel i både elitserien i handboll och i hockey, och för mig är det inte så konstigt, bägge idrotterna är i mina ögon vinteridrotter  Det som däremot bryter av är att fotbollsäsongen tydligen börjat också. Snön har knappt inte hunnit smälta, och det lär väl inte finnas många gröna gräsmattor men ändå ska det spelas fotboll? Det tycker jag är konstigt och väldigt förvirrande.

3 kommentarer:

Hörni sa...

Ja, och i Maj är det hockey-VM! Helknäppt och onödigt enligt mig.;)

Sv: Självklart fick de en privatlektion när vi ändå var där.:)

Lotten Bergman sa...

Jag håller helt med -- och kan även tycka att det är lite synd och se på dåtiden i ett romantiskt skimmer, när en och samma spelare kunde vara landslagsspelare i både fotboll och hockey.

Yvonne L sa...

Gun: Just ja, det hade jag glömt! Då blir det ju ännu konstigare.

Lotten: Nuförtiden får man bara vara landslagsspelare i en sport tydligen. I alla fall åt gången.