2010-04-14

Löss!

Det här har jag lärt mig heter eldlöss och vanligtvis tycker jag väldigt illa om insekter eftersom de brukar flyga omkring och landa på folk istället för att sätta sig på närmsta buske eller träd. Men de här sitter alltid i klungor på träd och har aldrig hoppat på mig ens när jag vågat mig nära för att fota, så jag kan väl tycka att de är rätt ok. Nu har de börjat visa sig igen efter den långa vintern, så då måste det väl vara vår på riktigt nu då. 

5 kommentarer:

Ingrid sa...

GAH, har aldrig sett sådan här i alla fall. Äckliga små kryp...

~Livet i byn

C.Nilsson sa...

Tack för avtrycket du gav hos mig.
Här verkar det finnas mycket fina bilder. Ska kika på dem efter att jag slutat klia mig...

Bibbi sa...

Finns som sagt olika sorters vårtecken...men jag tycker nog olika blommor är trevligare än löss.... Inte såg de så mysiga ut inte:s

Fått ren Higgins än;P

Hörni sa...

De är fina men det ryser lite i mig ändå. Det kryllar lite för mycket!

Yvonne L sa...

Livet i byn: Har för mig att de här små rackarna är Sörmlands landskapsinsekt eller något sånt! :D Men de är inte så otäcka som de ser ut, de sitter bara där på trädsammarna verkar det som. Alltid i jättestora klungor.

Catti: Haha, hoppas det inte kliar alltför mycket! :D

Bibbi: Jo, blommor är trevligare, men de här lössen är inte av den hemska sorten. Man kan sätta handen precis bredvid utan att de kommer i närheten.
Higgins är ren... :D

Gun: Jag tycker det är lite fascinerande att de kan ha såna mönster, och att alla ser likadana ut. Dessutom, de kommer inte och bråkar med mig! :D