2010-04-16

Ja, det kallas väl aprilväder

Idag har vi drabbats av aprilväder. När vi kom ut på dagens första promenad sken visserligen solen, men det var jätteblött överallt och det låg kvar ett tunt lager snö på sina ställen. Suck! Jag hade hoppats att snön hade tagit slut.

Som det verkade så har det varit ett ordentligt snöblandat regn under natten och tidiga morgonen.

På sina ställen var det jättestora vattenpölar.
Från alla tak droppade det ordentligt, och ur vissa stuprör så formligen sprutade det ut vatten, som om någon stod på taket och spolade med en vattenslang rakt ner i röret. Men så var det ju inte. Där jag kunde se taken så låg det snö efter nattens tråkväder - tur att jag låg och sov då så jag slapp bli sur över det - och det var nog den som höll på att smälta i solskenet. Higgins som ju inte är en hund som gillar att bli blöt försökte få gå hem innan vi ens kommit runt kvarteret vilket han förstås inte fick, och varje gång han kom på att vi kunde ta en närmare väg hem så försökte han. Jag fick surare och surare blickar för varje gång jag sa att vi skulle fortsätta den längre vägen! Man har liksom aldrig tråkigt med en hund som Higgins som har väldigt bestämda åsikter om saker och ting och är mycket bra på att visa vad han tycker också.

4 kommentarer:

Mille sa...

Det är nog därför jag har huvudvärk, låg- och högtryck i en salig blandning resulterar ofta i det :(
Jag har heller aldrig köpt ngn B&J glass, de är alldeles för dyra. Men är man ungdom, jobbar på ica och bor hemma, ja då har man råd...ha...ha
Tänk, man var ju aldrig så rik som när man bodde hemma?!

egoinasmamma.nu sa...

Jag kan tycka det är mysigt när det töar, men inte när det regnar. Men Higgins borde gilla att bada och simma, gör han inte det? En cocker jag hade var fullständigt galen och det var Madde med. :D

Anonym sa...

Jag hade tur som var bortrest medan snön smälte:) Våran jättestora snöhög på parkeringen som vi hade skottat ihop finns det fortfarande lite rester av men annars så är det rätt torrt och skönt här i Örebro i dag :)

Yvonne L sa...

Mille: Huvudvärk är ju ingen höjdare, så förhoppningsvis stabiliserar sig vädret snart!
Det är ju snällt av sonen i alla fall att dela med sig av den dyra glassen! ;0)

Em: Enda nackdelen med tövädret är ju att det blir blött! :D
De flesta cockrar älskar vatten, de används ju exempelvis vid andjakt. Men, Higgins är inte som andra cockrar, han fullkomligt hatar att bli blöt! Jag brukar säga att han inte läst rasbeskrivningen. ;0)

Renathe: En väldans tur hade du, och ni kom hem också innan vulkanaskan satte stopp för flyget!