2010-04-05

Två från igår och två från idag

Igår var det en solig och fin dag och på morgonpromenaden gick Higgins och jag förbi ett hus där det verkligen var vår i rabatten.

Det var alldeles fullt med krokusar som trängt sig upp ur jorden, och det såg verkligen fint ut. Jag tog bilden lite snabbt när Higgins stannade till och sniffade på något på trottoaren, så därför syns det kanske inte så bra. Men jag tänkte att de som bor i huset kanske inte skulle gilla om de tittade ut genom sina fönster och så står jag där och fotar! Speciellt med tanke på de vassa piggarna på järnstaketet som går vid tomtgränsen...

När vi var nästan hemma igen och gick genom Rinmansparken blev jag påmind om att det faktiskt finns en damm där. Den gjordes iordning så sent som förra året tror jag det var, tidigare var det bara gräsmatta där. Men nu under den långa vintern hade jag nästan glömt bott att dammen existerar eftersom det legat drygt en halvmeter snö i hela parken. Nu var det bara is kvar på vattnet, men den ska väl försvinna den också.

Så kommer vi då till dagens två bilder där den ovanför är tagen på morgonpromenaden. Där ser man att även i en allmän kommunal rabatt så växer det upp krokusar. De har lite besvärligt att ta sig igenom de torra växtdelarna som finns där. Just de där krokusarna var det enda som lyste upp dagens första promenad. I övrigt var det mulet och så snöade det! Usch och fy sa Higgins och försökte komma undan med en promenad runt närmaste parkering. Han lyckades inte. Men det blev heller ingen av våra vanliga långa morgonrundor.

På eftermiddagspromenaden hade plötsligt den här vagnen hängts över staketet ut mot ån nere i Rothoffsparken. Troligen har någon fiskat upp den ur ån där den ser ut att ha legat ett tag. Jag har dessutom för mig att jag tagit någon bild av en vagn i ån tidigare, kanske förra året någon gång. Om det är samma vagn har den faktiskt tagit sig igenom dammluckorna som är en bit högre upp.

Nu är det strax dags att gå ut på tidiga kvällspromenaden, och sen ska jag laga lite mat. Tror kanske att det blir isterband med dillstuvad potatis. Jag köpte nämligen dill förra veckan när jag var och handlade, och den var tänkt till den räkmacka jag åt häromdagen. Den räkmackan hade allt utom just dill, för den glömde jag bort och hittade inte förrän dagen därpå. Men dillstuvad potatis är ju gott, och jag har isterband så det får nog bli kvällsmat idag.

Inga kommentarer: