2010-04-10

Trä(d)skulptur

Egoinas mamma la ut lite bilder från en promenad där hon visade en träskulptur i form av en stol, och så undrade hon om det var vanligt på andra ställen att man gjorde om trästubbar till skulpturer. Därför tänkte jag visa att här i Eskilstuna finns ett helt träd som gjorts om till en skulptur. Det står i Rinmansparken på den nya lekplatsen som invigdes för snart ett år sedan. Klicka gärna på bilderna så blir de större!

Det var verkligen skitväder idag när jag gick igenom parken, men då var det ju i alla fall tomt på lekplatsen där den här trädskulpturen står så då vågade jag mig in där med Higgins. Vi var i slutet av vår långa morgopromenad och jag höll honom i kort koppel så att han inte skulle kissa därinne. När den här skulpturen gjordes var det jättespännande att gå genom parken varje dag för att se vad mannen med motorsågen åstadkommit. Alla detaljer som sågades fram har anknytning till Eskilstuna på något vis. Det enda som kanske inte har direkt anknytning till staden är dataskärmen och tangentbordet, men jag har för mig att mannen som sågade ut det hela hade varit datalärare någonstans.

Där finns verktyg av olika sorter vilket inte bara anknyter till att Eskilstuna är en gammal industristad utan också att de olika verktygen tillverkats dels av de gamla smederna - vi är ju smedstaden - och på exempelvis Fil-Öbergs. Där finns också utsågade kättingar och lås, sånt som också tillverkats i stan.

Helt otroligt att man kan få fram såna detaljer med en motorsåg! Mannen som gjorde den här skulpturen gjorde även en annan av ett träd som stod precis bredvid, men det sågades ner av någon anledning, kanske flyttades det till något annat ställe.

6 kommentarer:

Hörni sa...

Vilka häftiga konstverk!

Yvonne L sa...

Gun: Visst är det!

Synnøve. sa...

Så härligt naturliga konstverk det är det där.
Hoppas de får stå ifred.
Kramen.

egoinasmamma.nu sa...

Wow! DET är konstverk det! Kul! Och nu säger jag God natt.. (lite sent ;D)

Yvonne L sa...

Synnøve: Än så länge så har det fått vara ifred!

Em: Visst är det häftigt!
Men du, hur länge får du vara uppe egentligen?? :D

sixtus pettersson sa...

datorn kom av det skälet :rinmans-skolan.och det står kvar än,ta i trä.bort sågade andra skupturen (örnen) står i Torshällä brevid en ny stor verk.parken zoo har krokodil,eskils parken Äpple och det finns andra lite här o där gustavsborg osv.
tack för alla fina kommentarer.
" Motorsågs mannen" Sixtus.