2010-04-16

UNICEFs kampanj fortsätter

UNICEF arbetar för att se till att reglerna i FNs barnkonvention efterlevs. Ni glömmer väl inte bort deras pågående kampanj "För varenda unge" som jag skrev om här? Kampanjen pågår hela april och det finns olika sätt att stödja den.
Tjugo kronor är ju ingen stor summa, så även om man inte har så mycket pengar kanske man i alla fall har råd att avvara det. Då kan man köpa den här nålen som till exempel finns att köpa på Apoteket, IKEA och H&M. Man kan också köpa den via UNICEFs webbutik.
Har man lite mer pengar att avvara kan man gå in och stödja UNICEF's arbete genom att ge en pengagåva av valfri storlek.


I gåvoshopen kan man till exempel  köpa mässlingsvaccin för 220 kronor, det är lika mycket som 100 doser vaccin till barn i något av de 47 länder som ingår i UNICEFs och Världshälsoorganisationens vaccinationskampanj. 

 
UNICEF/Josh Estey, originally uploaded by UNICEF Sverige.

För barn i Sverige är det en självklarhet att få gå i skolan, men så är det inte i alla länder. För att ett land ska kunna utvecklas är det viktigt med vanlig grundutbildning och UNICEF är med och stöder skolprojekt i olika länder.


De skolor som är med i projektet har så här fina blå blyertspennor. Vill man hjälpa till med 1000 pennor kan man göra det här, det kostar bara 164 kronor. Det finns alltså många olika alternativ att hjälpa till genom att handla i UNICEFs gåvoshop. Jag har handlat där vid några tillfällen och gett bort i present, då får man ett gåvokort som talar om vad det är man köpt.
Även när april månad är slut så fortsätter UNICEFs arbete så man kan ju när som helst gå in och stödja deras arbete på olika vis. Man kan starta sina egna insamlingar, bli världsföräldrer och läsa vidare om arbetet de utför. Det är dels längre projekt, men så går de ju också in i katastroflägen när hjälp behövs akut.
Samtliga bilder i det här inlägget har jag hämtat från UNICEFs sida på Flickr.

4 kommentarer:

Hörni sa...

Vad bra att du gör reklam för dem. De gör ett bra jobb och man kan nog vara säker på att pengarna gör nytta.

Yvonne L sa...

Gun: Sånt kan aldrig påminnas för lite om!

johanna på UNICEF sa...

Åhh tack Yvonne för dina fina poster om oss. Utan er som hjälper oss att sprida budskapet skulle vi inte kunna jobba på så bred front. Tack än en gång

Yvonne L sa...

Johanna: Att sprida ert budskap gör jag så gärna!