2010-01-25

Mammografikonst

Jag är en sån där tursam människa som väldigt sällan är sjuk och därför nästan aldrig är i kontakt med sjukvården  Enda gångerna jag har kontakt med vården är när jag går på de undersökningar man blir kallad till automatiskt, och idag var jag på mammografi vilket jag tycker är helt ok.

Man  tänker sig ju att väntrum på sjukhus ska vara jättetråkiga med urgamla tidningar och i bästa fall kanske något gammalt tryck med gråtande barn, en fiskegubbe med pipa eller något liknande på väggarna. (Ni vet såna där otroligt sentimentala bilder som var vansinnigt populära och som "alla" ville ha på väggarna på 80-talet eller när det nu var. Så kallad Hötorgskonst.) Eller det är i varje fall den föreställningen jag har, men så tillbringar jag ju heller inte mycket tid i väntrum på vare sig sjukhus eller vårdcentraler. Men där man sitter och väntar på mammografin på Mälarsjukhuset i Eskilstuna så har de riktigt cool konst på väggarna.


Det var bara en sak jag tyckte var mindre bra, och det är som ni kanske förstår tv-antennsladden som hänger i taket.... Det är säkert jättepraktiskt att ha sladden där, då vet man ju vart den finns, men den stör konstverket lite. Men jag undrar hur ofta de har en tv inkopplad?

Och nej, jag gick inte till mammografin och tog med mig egen kamera försäkerhets skull, ifall deras utrustning skulle vara sönder. Jag hade samma jacka på mig som när jag går med Higgins, och kameran ligger i princip alltid i fickan. Dessutom satt det ingen annan i väntrummet när jag fotade, då hade jag aldrig vågat ta någon bild.

- - -
Idag är det förresten äntligen måndag så jag får veta hur det går med förra veckans katastrofavslutning på CSI NY.

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag gillar inte mamografin, tycker det tar så himla ont!! Int har vi så där fin konst hellre...

~Livet i byn

Husan sa...

Jag brukar oxå sitta o kolla konsten på sjukhuset. När jag låg på kvinnokliniken förra månaden så kolla jag in varenda tavla i minst 15 minuter. O en del var riktigt fina, sen fanns det ju några jag gick fortare förbi. Men på Akuten igår så var konsten ganska dötrist. Några blå änglar som flög förbi.
Låter ju som jag jobbar där, men nähä då. Jag är bara lite hopplöst olyksdrabbad vet du.

Krama Higgins nu från mig.

Wildhearts sa...

I morgon ska jag på mammografi. Jag ska hålla ögonen öppna för att se om jag kan slå dina fina konstverk ;-)

Gun sa...

Vad fint. Det finns faktiskt fin konst på flera sjukhus har jag märkt, efter alla undersökningar jag gjort på olika ställen. Det är ju alltid trevligt, och kanske ett sätt för en konstnär att ställa ut på. Eller så har sjukhuset köpt konsten, jag vet inte hur det går till.

Wannabe sa...

ja, det var ovanligt snygg konst, tycker jag :-)

Daniel sa...

Trevligt me lite uppiggande konst på en sån konstlad plats som ingen egentligen vill vistas i!

Synnøve. sa...

Klart man blir glad av den konsten. Vackert var det.

Men jag såg ingen tv, har de tv?
Eller är det bara kabeln?
Klems.

Yvonne L sa...

Livet i byn: Jag tycker inte det är så farligt, och så kan man ju tänka att det är billigare än att gå till tandläkaren! ;0)

Husan: Du har ju verkligen otur och får lov att studera konsten inom sjukvården rätt ofta. Tycker du kan sluta med det nu!

Wildhearts: Konstverken är nog snyggast här i Eskilstuna! :D

Gun: Jag tror många ställen börjat satsa lite på trivsammare väntrum. Här i stan vet jag att det är så att sjukhuset - eller kanske rättare sagt Landstinget - köper in konsten. Vet att det stod om just det här väntrummet när avdelningen invigdes för några år sedan. Det är inte bara mammografin där utan en avdelning som har hand om relaterande åkommor tror jag. Tidigare gjordes mammografin i en speciell vagn utanför sjukhuset, en som de körde runt till olika platser i länet.

Wannabe: Visst var det!

Daniel: Alldeles riktigt, jag tror de försöker göra det så trivsamt som möjligt.

Synnøve: Konsten är fin, men någon tv såg jag inte. Kanske används väntrummet till tv-rum av någon intilliggande vårdavdelning på kvällarna?