2010-01-30

Show Me yours... Hopp

Veckans fototema hos whatthefuckdotcom är hopp.

När man tittar ut genom fönstret nu och ser all snö och konstaterar att det är nästan minus15 grader igen räcker det att titta i sina fotomappar från förra året för att veta att det finns hopp. Under de första veckorna i april förra året hade magnolian i Fors kyrkpark kommit så här långt.

Vi bor ju trots allt i ett land med fyra årstider, och de kommer ju åter år efter år. Ibland kanske man inte märker så stor skillnad mellan de olika årstiderna, men den här gången kan vi inte säga att vi inte haft riktig vinter. Men jag måste säga att jag föredrar en vinter med snö och lite lagom kyla framför en vinter som bara är grå, mörk och blaskig. Jag vet att många som bor i andra länder är lite avundsjuka på oss som verkligen har så pass urskiljbara årstidsväxlingar, det finns platser där det inte märks så stor skillnad mellan årets månader.

Länkar till övriga som deltar hittar du här.

12 kommentarer:

Bibbi sa...

Hopp kan stå för mycket... Om en blivande vår...om att barn slipper lida....inga våldsbrott...att du kollar in min blogg nu och klickar vidare....

Ladyinblue sa...

Tack för kommentaren hos mig.
Här har Du verkligen hittat en bild som vittnar om Hopp.
Hoppas det kommer bättre och varmare väder snart. Hade -23,8 i morse vid 8-8.30, nu är det ca -19 grader.
Ha de bra

Yvonne L sa...

Bibbi: Hopp kan stå för så otroligt mycket!

Ladyinblue: Då har ni haft kallare än vi haft idag. Men visst finns det hopp för varmare tider!

Jane sa...

Vilken hoppfull bild! I år ska jag minsann plantera en magnolia vid min kolonistuga. Jag hoppas den klarar växtzonen här i Gävle :)

Yvonne L sa...

Jane: Magnolia verkar vara en tålig växt! Otroligt vackra, så jag hoppas att den du planterar tillar Gävle! :0)

Marie sa...

Tack för titten :-) Här har du tagit Hopp till en helt annan dimension än vad jag hade i tankarna. Så väldigt bra! Fin bild som verkligen visar din tanke. Hoppet om att våren kommer.

pimpinella sa...

Perfekt tolkning på Hopp!
Pimpinella

Yvonne L sa...

Marie H: Jag tänkte nog först hopp som i att göra ett hopp men hittade ingen sån bild i mina mappar och min hund gillar inte att hoppa på kommando! Då kom jag på att det ju finns en annan betydelse av hopp också!

Pimpinella: Alla kan behöva påminnas om att våren alltid kommer så småningom!

Wildhearts sa...

Härlig tolkning. Jag hoppas verkligen att min magnolia har överlevt denna vinter. Egentligen har vi lite för kallt för den men jag var tvungen att chansa lite. Jag älskar magnolior.

Håller med dig om dina tankar om årstider och vinter. För mig får det gärna vara riktigt vinter februari ut också, bara det blir vår efter det :)

Yvonne L sa...

Wildhearts: Visst är magnolior fina! De har planterat såna flera ställen runtom i parkerna i stan, och de verkar rätt så tåliga. Nu har det ju varit ovanligt kallt förstås, men förhoppninsvis har de inte tagit skada. Jag håller tummarna att din magnolia klarar vintern den också!
Det är helt ok för mig också att det blir vår i mars! ;0) Helst en vår helt utan snöslask och blask! :D

Mona sa...

Javisst finns det hopp. Och våren kommer när den kommer.

Yvonne L sa...

Mona: Ja, våren brukar dyka upp när man minst anar det!