2010-01-18

Men hur får man en sån idé?

Jag läste om en 19-åring som gjorde eget te. På en knarksvamp. Knarksvampen heter toppslätskivling, växer tydligen över hela landet och innehåller en LSD-liknande hallucinogen substans. Det stod i notisen att det är en giftsvamp samt att den är narkotikaklassad. I och med att den är narkotikaklassad är den förbjuden både att plocka och inneha.  Undrar om det står poliser utanför svampskogarna och kollar folks svampkorgar, hur ska de annars veta om folk plockar knarksvamp och tänk om man råkar plocka någon av misstag. Undrar också hur man kan komma på tanken att brygga te på svamp överhuvudtaget, det verkar ju mycket enklare att gå till närmaste matbutik och köpa te där, det finns ju hur många sorter som helst. Dessutom tycker jag inte det låter speciellt gott med te som smakar svamp. Räknas även flugsvamp som knarksvamp förresten, eller är den bara giftig?

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Bläh!! Nä te ska smaka gott typ frukt och bär om jag ska dricka det. Te på svamp låter äckligt...

Så var Alfons också när han var yngre, det är sista året han börjat sova i knäet så fort han bara får chansen.

~Livet i byn

örjan sa...

Att "vikingar" skulle gå "bärsärk" på svamp, lär vara en skröna.
Tyvärr jag har ingen referens jag kan ange till mitt påstående.

Tycker om dina bilder från "vår stad".
Kocken

mille sa...

ha ha... nu förstår jag varför vissa är sådana stora svampjägare, det är inte svampstuvning på mackan de vill ha, det är teadrickandet!!!! Där fick vi dem!! :)

Yvonne L sa...

Livet i byn: Te på svamp låter oerhört äckligt!

Då kanske det är en soffknähund jag har att se fram emot här också då. Fast just ikväll påstår han ju att han är en militant taliban...

Örjan: Om vikingarna sägs det mycket intressant, och man vet ju aldrig vad som är sant och inte. Roligt att du gillar bilderna!


Mille: Deras hemlighet är ute! ;0)