2010-01-11

Som att vara med i "Fem myror är fler än fyra elefanter"

När Higgins och jag var nästan hemma från vår första promenad för dagen hade vi kunnat varit med i en liten förklarande film i "Fem myror är fler än fyra elefanter". Det hade inte varit någon Lattjolajban-låda där man skulle gissa vad som skulle bort, utan en sån där instruerande och förklarande liten film.

"Higgins och hans matte går framför den lilla traktorn.
Den lilla traktorn kör bakom Higgins och hans matte.
Higgins går närmast husväggen. Higgins matte går närmast gatan."

Det var så att vi gick längs med trottoaren och jag försökte gå försiktigt för att inte halka omkull på de hala fläckar som fanns lite här och var. Jag tyckte jag hörde något brummande ljud, men med annan trafik runtomkring, mössan djupt neddragen över öronen och det knarrande ljudet från mina fotsteg uppfattade jag inte varifrån brummandet kom. Inte förrän Higgins stannade och sniffade på något spännande och jag tittade snett bakåt och upptäckte att bakom oss på trottoaren körde en liten traktor med snöplog.

Jag sa åt Higgins att skynda sig så vi skulle komma fram till hörnan lite längre fram och kunna gå undan eftersom vi inte kunde gå ut mitt i vägen för att släppa förbi traktorn. Vi skyndade på stegen, men så upptäckte Higgins att vi hade något bakom oss, traktorn hade kommit närmare, så han stannade upp och ställde sig och tittade så jag fick dra med honom framåt. Vi kom till hörnan och svängde in på Bruksgatan och tänkte att vi nog var ur vägen nu. När jag vände mig om fick jag se att även traktorn skulle den vägen!

Higgins ställde sig igen och tittade på traktorn som närmade sig och jag fick återigen dra med honom. Jag kunde inte gå över gatan nu heller för det kom bilar men som tur var så behövde jag bara gå några steg innan jag kunde ta gå åt sidan och in på en infart till en gård. Då kunde traktorföraren gasa  på lite mer och köra förbi, och bakom sig på släp hade han en liten släpvagn som spred ut grus på den hala trottoaren. Det var i alla fall en intressant upplevelse att bli förföljd av en liten plogtraktor!

3 kommentarer:

Jenny sa...

hahaha, det hade jag velat se! :D
För övrigt älskade jag fem myror... när jag var liten. :) Mycket pedagogisk tv. :)

Em sa...

Det känns dumt det där, när det är så mycket snö att man inte kommer undan, men samtidigt vet man att BAKOM plogen är det SÅ mycket bättre att gå. :D

Yvonne L sa...

Jenny: Du hade nog skrattat så att du ramlade omkull i halkan! :D Eller så hade du kunnat ta en rolig bild!
Jag tyckte också det var bra, jag såg det ju från start 1973 så jag var väl 8 år. (Om de började sända på hösten, annars var jag ju bara 7.)

Em: Det kändes lite dumt för jag kom ju inte undan någonstans! Men jag kunde inte låta bli att skratta åt komiken i det hela! :D