2010-01-26

Tur att de fick det gjort igår kväll


Klickar man på bilden blir den större och då syns det tydligare vad som är på gång borta vid korsningen. Eller rättare sagt vad som var på gång igår kväll när Higgins och jag närmade oss hemmet efter tidiga kvällspromenaden. Det låg en stor snöhög mitt i korsningen, och så var det en traktor och en vägskrapa som jobbade på som sjutton. Precis innan hade en lastbil med flaket fullt av snö åkt iväg för att dumpa snön någonannanstans. Bilarna som skulle igenom korsningen fick köra runt snöberget och det var till och med någon dåre som tutade ilsket för att snön låg ivägen! Jag hade tänkt försöka ta någon bild på närmare håll eller att zooma in lite mer, men mina händer var totalt stelfrusna trots dubbla vantar så jag ville bara hem och in. Dessutom var det säkrare att hålla ögonen på de stora maskinerna så att de inte skulle missta Higgins och mig för snö och ploga upp oss i snöberget.

Det var ju förresten tur att de fick undan det här igår kväll, idag snöar det igen.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag kan intyga att det inte är kul för de som snöröjer när folk inte visar hänsyn. Både man och son jobbar ju med det. Du kan inte ana vad folk säger "Jag fick mer snö på min sida av vägen än grannen..."

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Livet i byn: Men fy så småaktigt och larvigt! Uppe hos er om någonstans borde väl folk inse vilket jättejobb snöröjarna gör.

mille sa...

Visst är det underbart med tutande bilister?!?!
Hur kan man tuta på en snöhög? Ser man inte att de jobbar på och försöker få undan snön?
Eller kanske var det en grek, de tutar ju före korsningar och kurvor bara för att varna om att "nu kommer det en bil".
Vi får hoppas på det, för den tanken är så mycket roligare :)

Yvonne L sa...

Mille: Urkorkat att tuta på en snöhög, speciellt som det inte gick att undgå att se att det jobbades för fullt! Men det blir ju roligare att tänka att det kanske bara vara någon som ville varna att h*n kom med bilen just där. Italienare gör precis likadant, eller gjorde i alla fall så när jag var där för flera år sen! :D