2010-01-09

Show Me yours... Väntan

Då har whatthefuckdotcom dragit igång sin lördagsfotoutmaning "Show Me Yours and I'll Show you Mine" efter juluppehållet. Jag började ju delta i den någon gång innan jul, så nu är det väl bara att fortsätta.

Väntan

Som Higgins matte tillbringar jag oftast våra promenader med att antingen gå i snabb takt under tiden han traskar på och kanske följer ett otroligt spännande spår eller så står jag blickstill och stirrar in i en trädstam eller kanske en husvägg. Har jag tur sker stoppet på något ställe där det finns något fint att titta på för mig. Dessa stopp då jag får stå och vänta beror för det mesta på att det är en fläck på marken eller kanske en sten eller ett grässtrå som kräver extra noggrann undersökning av den lille spåraren. Ibland är det såna stopp som kräver att jag gör min plikt som hundägare, det vill säga plocka upp vilket jag alltid gör. (Jag är nästan överdrivet noggrann enligt vissa när jag kryper in under buskar och tar reda på Higgins högar, men i och med min överdrivenhet behöver jag inte känna mig det minsta träffad när folk klagar på hundägare som inte plockar upp.)

Ibland blir det Higgins tur att vänta om jag stannar tio sekunder för att ta en bild eller två. Då får jag nästan genast arga blicken som säger att vi inte kan stå still och drälla hur länge som helst, vi är faktiskt ute för att promenera! Just den här bilden var kanske arga blicken befogad, det var omkring -20 grader och kallt om tassarna och vi började närma oss hemmet igen efter att ha varit ute närmare en timme.

Vill du se fler bilder på temat "Väntan" hittar du längar hos här hos wtfdc.

11 kommentarer:

sinneskatten sa...

Många ggr undrar de säkert om det verkligen måste tas kort på allt.

Ingrid sa...

Higgins är då snyggt i sitt täcke :0) Våra hundar har bott i sina nu när det varit så kallt. Speciellt gammel-Alfons som jag är rädd ska frysa.

~Livet i byn

Pennelina sa...

Det var dock en skön väntan :-)

flott bild!

Kram från Pennelina

Gun sa...

Det är bra att du plockar upp bajset och jag förstår att du vil ha rent samvete.

Yvonne L sa...

sinneskatten: En av anledningarna till att jag har en kompaktkamera är att det går snabbt och det räcker med att ha ena handen ledig! ;0)

Livet i byn: Visst är han snygg! Fast det är lite stort, men så länge han inte försöker göra snöänglar går det ju bra. Ni har ju hysteriskt kallt så stackars Alfons borde väl ha dubbla täcken!

Pennelina: Just den här väntan var väl inte så tokig, inte speciellt lång heller! :0)

Gun: Jag är nästan totalt manisk när det gäller upplockning och blir helt galen på folk som inte bryr sig.

Wildhearts sa...

Åh vad jag känner igen mig i din tolkning. Det var klockren :D

Trevlig helg!
Agneta

Em sa...

Hahaha! Du måste ju fatta att allt skall gå efter hans premisser!

Bitten sa...

Härlig bild!

Yvonne L sa...

Wildhearts: Aha, en hundägare till! ;0)

Em: Det är vad han tror. Ibland får han gå där han vill och bestämma lite, men alla stora beslut tas av mig! ;0)

Bitten: Tack!

anemonen sa...

Han ser så tålig ut där han står och väntar din Higgins.

Yvonne L sa...

@nemonen: Skenet bedrar! :D