2010-01-01

Årets andra promenad

Eftersom Higgins och jag var ute en kort promenad inatt så får man räkna morgonens promenad som årets andra promenad. Här kommer lite bilder från den.
Higgins inspekterar några pinnar det väl suttit raketer på...

..och det var inte bara pinnar som låg och skräpade...

... inte bara i parkerna och på gatorna, utan också ute på isen på ån. Det är helt sanslöst hur skräpigt det blir, och inte är det väl de som skjuter iväg raketerna som får städa upp antar jag. Eftersom vi har fått en del snö, och det snöar nu igen så är det ju mycket av skräpet som kommer att döljas ett tag, men då får ju alla en chans att återuppleva nyår lite längre fram.

Vi hade gått bra långt på vår promenad innan vi såg de första änderna. Normalt sett brukar vi se änder på flera platser innan vi kommer fram till Stadsparken, men det här var de första vi stötte på idag. De måste ha blivit ordenligt skrämda igår. Dessutom verkade de sura, de kom nämligen flygande rakt emot mig när de såg att vi kom gående. De hade vaggat runt på marken längre bort, men när de fick syn på Higgins och mig så verkade det som de skulle ta ut all sin ilska över gårdagens fyrverkeri på oss. Rena rama kamikazeanfallet! Jag talade om för dem att jag var helt oskyldig till senaste tidens raketsmällande, men de verkade inte lyssna.

Här är det oftast lite öppet vatten, och där hade en hop änder samlats. När vi kommit över till andra sidan Stadsparken såg vi fler änder vid dammluckorna vid hotellet Bolinder Munktell. Där låg det också en död and på en brygga, vet inte om den blivit attackerad av någon eller om den helt enkelt dött av skräck.

Massor med skräp såg vi i alla fall under hela promenaden, här har de ju åtminstone lyckats göra sig av med det i närheten av en soptunna. Annars stod det glasflaskor, burkar, plastglas ännu fler flaskor och burkar både här och där, på vissa ställen nedtryckta i snödrivor. Det blir ju jättebra när det som nu kommer mer snö och plogbilarna ger sig ut igen. Det lär ju bli en hel del krossat glas så det gäller att se upp vart Higgins sätter tassarna.

Insåg just att det här inlägget verkar väldigt gnälligt, men det är inte avsett som gnäll, bara som ett konstaterande att så här blir det efter nyårsfirandet.

- - - -
Tillägg:
Angående skräpet, det var personal ute från kommunen såg jag som åkte och tömde papperskorgar, vilket otacksamt jobb det måste vara många gånger. Men jag tycker de gör ett bra jobb, att sen lata människor inte orkar gå ett par extra steg och kasta sitt skräp där är ju inte papperskorgstömmarnas fel.

3 kommentarer:

anemonen sa...

Alltid skönt med en promenad. Skräpigt blir det efter festande. Tråkigt att inte lägga skräpet där det hör hemma. Men tur att kommunen tar hand om det. Fin kavalkad av bilder iaf.

Gun sa...

Ja det blir otroligt nedskräpad vid festligheter. Du skulle se Uppsala efter reggaefestivalen! Men det blir jättesnabbt städat av folk från kommunen här också.

God fortsättning!:)

Yvonne L sa...

@nemonen: Måste nog säga att det är nästan alltid skönt med en promenad! Som hundägare måste man ju ge sig ut även när vädergudarna är emot en! ;0)

Gun: Massor av skräp överallt, men de är faktiskt rätt snabba med att städa där det varit olika evenemang. Värre är det ju med folk som kastar saker hej vilt omkring sig precis var som helst...