2010-01-26

(O)hållbar glödlampa

Är det inte meningen att lågenergilampor ska hålla länge? I mina vardagsrumsfönster står två lampor, och där har jag lågenergilampor iskruvade sen knappt ett halvår ungefär. Visst är det väl menigen att såna lampor ska hålla mycket längre än vanliga glödlampor? Nu har nämligen den ena glödlampan gått sönder, och jag kommer inte ens ihåg vart jag köpt dem. I så fall hade jag gått tillbaka och klagat, för de är ju inte direkt billiga i inköp. Innan dess var det en annan lågenergilampa jag har i en liten bordslampa i hallen som gick sönder, och den bytte jag ut ungefär samtidigt som de två fönsterlamporna.

2 kommentarer:

mille sa...

Om jag inte minns fel så ska de hålla typ i evigheter, men de ska vara på, man ska inte ha dem där man släcker och tänder ofta, av och på av och på... du förstår.
Då blir de gnälliga och slutar att fungera.
Men det finns om många olika idag, så gå till butiken och ta reda på vad som passar bäst.
Hos oss har vi gjort besparingar, vi har satt in kontaktbrytare till alla lampor, laddare, tv mm, den stänger vi av och då går ingenting på smygström :)

Yvonne L sa...

Mille: Visst ska de hålla i evigheter! Den i fönsterlampan borde hållit längre, den tänds och släcks ju en gång per dag under den mörka delen av året och resten av tiden är den släckt! Får kolla i butiken vad de rekommenderar. Eller så fick jag ett måndagsexemplar.