2010-01-12

Thomas Wassberg?Man skulle kanske kunna tro att det är en bilder på Thomas Wassberg i sin glans dagar, men det är ju Higgins! Men liksom Wassberg fick rimfrost i skägget efter sina skidlopp fick Higgins det på vår morgonpromenad i dimman. Det var ju visserligen -9 grader, men dimman gjorde väl att det var fuktigt i luften så det bildades rimfrost i pälsen.


Visar sin högra profil...


... och profilen från vänster. Eller det gör han ju egentligen inte alls, han bara gör som vanligt vilket är att vägra titta in i kameran när jag försöker ta bilder av honom.


Det gäller att vara snabb om man ska få en bild rakt framifrån, dessutom måste jag oftast rikta kameran mot honom på måfå utan att ha en aning om vad som egentligen kommer med. Här står jag nämligen bredvid honom som ni kan se på kopplets vinkling.


I en vinkel lite snett uppifrån ser man att även svansen var täckt av rimfrost liksom vissa delar av pälsen. Han såg lite ut som en fläckig hyena faktiskt.

8 kommentarer:

Gun sa...

Hahaha! Vad söt han är med rimfrost i pälsen:) Fläckig hyena var väl lite taskigt kanske..:D

Yvonne L sa...

Gun: Så som han såg ut idag har han aldrig gjort tidigare under sina dryga 9 år! Den fläckiga hyenalooken syntes bara på kroppen på honom, men hade någon annan än jag sagt att han såg ut som en sån hade jag blivit sur! :D
(Man ser också att han inte är speciellt vältrimmad.)

Em sa...

hahaha! Vad FIN han är. Jag hade en tricolor hane som var så härlig när han fick stora snöbollar mellan tassarna. (Fick klippa pälsen, det blev nästan djurplågeri :D)

Yvonne L sa...

Em: Visst blev han fin! :D Snöbollar i pälsen är ingen höjdare alls. Men det har vi sluppit nu större delen av den vinter som varit eftersom det varit för kallt för snöbollar!

Wildhearts sa...

Hahaha! Det har jag aldrig sätt förut. En hund med rimfrost. Flåsar han mycket eller? ; )

Yvonne L sa...

Wildhearts: Jag har heller aldrig varit med om det under de 9 år jag haft honom. Det var ju väldigt dimmigt och troligen rätt fuktigt i luften trots att det var nästan 10 minusgrader. Nu gick han ju mest med nosen i marken och följde något intressant spår, men han flåsade nog inte mer än vanligt!;0)

Jenny sa...

Hahahaha! Ja... det är inte utan att man ser ut så där själv med jämna mellanrum, fast jag lägger förstås inte håret i snön, det är mest ångan från andedräkten som gör det. Makens skägg däremot... :D

Yvonne L sa...

Jenny: Haha! Kan tänka mig att din man blir ännu mer lik Wassberg än vad Higgins blev igår! ;0)
Idag var det inte lika fuktigt i luften, så då slapp Higgins rimfrost.