2010-01-28

Tyyyypiskt

Nä, min bil ville inte starta idag heller, så imorgon ska jag försöka få med den till doktorn verkstaden. Enligt vad killen på verkstaden sa till pappa så brukar det gå att starta med startkablar trots att den inte vill med bara batteriet. Han ringde nämligen dit för att fråga om de hade något tips på vad man kunde testa och vad som eventuellt kunde vara problemet. Men de vill naturligtvis se sjuklingen så vi får göra ett försök imorgon. Och ja, jag är snart 45 och hade kunnat ringa till verkstaden själv, men eftersom jag blev så arg igår när den inte startade när jag skulle iväg så lämnade jag nycklarna hos mina föräldrar när jag var upp och lånade nycklarna till deras bil. Sen när jag hämtade Higgins tog jag inte med mig mina egna bilnycklar hem för jag var fortfarands arg på bilen så idag hade pappa varit ner och försökt starta den igen. Eftersom han alltså testat och sett vad som händer när man försöker starta erbjöd han sig att ringa.

När man ringer till såna ställen brukar de ju fråga en massa saker som kan vara svåra att svara på om man inte har bilmekande som största intresse och då kan man vanligtvis fixa fel själv. Min förra bil behövde nytt avgassystem en gång, och då ringde jag till en verkstad jag fått tips om som hade bra priser och gjorde bra jobb. Han som hade verkstaden frågade en massa frågor och jag kunde svara på kanske två. Jag trodde det skulle räcka om jag talade om bilmärke och årsmodell, men så enkelt var det ju inte. Till slut sa jag att "ok, bilen är svart, mer än så kan jag inte säga" och då bestämde vi att det kanske var bättre att jag kom dit så han fick titta själv innan han beställde delar. 

3 kommentarer:

Gun sa...

Usch vad jobbigt, bilar är ett bekymmer. Men de är väldigt bra att ha när de fungerar.

Husan sa...

Låter som ja, fasst vi har en blå bil.
Ibland har det ringt någon hit o frågat om rörmokeri (min man är sådan) o de tror på allvar att om man är rörmokarfru så KAN man göra rent avlopp o byta kranar. Hur dumma får en del va alltså. Man gör det man kan o annat ber man om. Så gör jag ivf.

Hoppas nu bilen startar snart.

Yvonne L sa...

Gun: Bilar är jättebra när de fungerar!

Husan: Numera har jag en grå (eller om den kanske är silverfärgad) bil! ;0)
Haha! Du skulle med andra ord kunna lura i folk vad som helst när det gäller avlopp! Exempelvis säga åt dem att hälla müsli i vattentanken på toaletten... :D