2010-01-17

Varför är det aldrig fönster i luckan på diskmaskiner?

Jag bestämde mig ju på ren impuls för att vara med i utmaningen "365 foton 2010" och då är det förstås roligt att titta på vad andra deltagare tar för bilder. När jag såg det här inlägget hos Ulrica kom jag på en sak som jag undrar över ibland: Varför är det inte fönster i luckan på diskmaskiner precis som det är på frontmatade tvättmaskiner? 

Är det bara jag som tycker det skulle vara roligt att se disken stå där och bli ren? Det är säkert inte lika roligt som att titta på olikfärgade strumpor snurra runt i tvättmaskinen, men om man mot förmodan inte skulle ha något bättre för sig. Eller kanske plötsligt börja fundera på vart det ljusblå uppläggningsfatet tagit vägen. Om det fanns fönster i diskmaskinsluckan skulle man ju kunna titta efter om man ställt uppläggningsfatet i maskinen innan man satte igång den.

Själv har jag en toppmatad tvättmaskin utan fönster, dels för att det inte får plats någon frontmatad maskin men också för att jag mest har svarta kläder och det är inte så roligt att stå och titta på. Min diskmaskin är ju en liten bänkdiskmaskin, så även om jag haft ett ljusblått uppläggningsfat hade det förmodligen inte fått plats i maskinen. Då gör det ju inget att luckan inte har något fönster.

7 kommentarer:

Gun sa...

Det skulle faktiskt vara lite kul om man såg disken diskas där inne. Men det är kanske lite snyggare med en täckt framsida ändå.

Sv: Jag tycker absolut du ska göra något med din fina text. Kanske någon annan kan läsa upp den på minnesstunden eller så? Eller att åtminstone hans fru får se den? Jag förstår att du inte vill läsa upp den själv. Skulle inte jag heller våga, eller orka.

Yvonne L sa...

Gun: Så bra att du också tycker det vore roligt att se disken, då slipper jag känna mig ensam!

Jag har skickat texten till lokaltidningens familjesida. Gjorde det snabbt innan jag hann ångra mig.

Em sa...

Jag hade nog inte velat ha en diskmaskin där man kan se in. Tänk om det är nära att mögla där inne.. Hahaha - det hade det nog hunnit göra om jag hade haft en. Men ingen dum tanke, men jag kan också tänka tvärt om, varför FINNS det glas i tvättmaskiner?

Ulrica sa...

Hahaha... det vore ingen dum idé alls. Då slipper barnen ständigt fråga: "Mamma är den igång?". Och så kul att min bild inspirerade till en sådan härlig text :)

Yvonne L sa...

Em: Men det vore väl roligt att se mögel växa!! :D Äsch, fönster i tvättmaskiner finns väl där för att man ska se i god tid ifall man råkat slänga in en röd strumpa bland vittvätten! ;0)

Ulrica: Visst vore det bra! Din bild fick mig att komma ihåg min undran som dyker upp ibland.

Jenny sa...

bra tänkt! Du får skriva till whirlpool och fråga, jag skulle iallafall gilla en sådan diskmaskin. :D Om inte annat ser man också om det är rent eller smutsigt innan man öppnar luckan, eller om maken plockat ur på morgonen som han lovade... ;)

Yvonne L sa...

Jenny: Kanske kan jag få en femma för bra idé om jag skickar den till tillverkaren! ;0)