2010-01-27

Först I Alla Tävlingar

Jag är ägare till en Först I Alla Tävlingar, dvs. en Fiat. Det var Gerhard som lärde mig vad förkortningen står för... I alla fall, idag skulle jag på hans begravning och när jag gick ner till garaget för att åka till kapellet så startade inte bilen! Detta trots att batteriet är helt nyladdat, det hade hostat lite och larvat sig i måndags när jag skulle åka och handla så jag bad pappa ladda batteriet åt mig eftersom han har en laddare. Igår när pappa satte tillbaka det fulladdade batteriet och provstartade så funkade allt galant, men idag ville bilen inte vara med. Suck! Men det löste sig ju ändå eftersom mina föräldrar bor i samma hus och har garageplatsen bredvid mig. Jag fick springa upp till dem och be att få låna deras bil. Kanske var det bara så att min bil inte ville ge sig ut i snöovädret, imorgon kan det ju vara så att den startar utan protester. Jag hoppas faktiskt på det.

11 kommentarer:

Em sa...

Det var kanske en hälsning från Gerhard? Jag tror på sånt..

Wildhearts sa...

Gerhard lät som en härlig person på din beskrivning och kanske är det som Em säger att han ville lämna en hälsning och vad passade bättre än en bilhälsning från en bilfantast.

Yvonne L sa...

Em: Inte helt omöjligt faktiskt. Det skulle faktiskt vara mycket likt honom.

Yvonne L sa...

Wildhearts: Han var en härlig, varm och mycket omtyckt person, dessutom mycket full i sjutton så helt omöjligt är det inte.

Ingrid sa...

Bilar ska starta!!

Min bil gick inte igenom besiktning, någon form av "lager" på bakhjulen var nötta. 6300 kr går kalaset på - till en gammal bil som inte är värd mycket mer än det. Suck...men jag måste ju ha en bil till jobbet :0((

~Livet i byn

Yvonne L sa...

Livet i byn: Visst ska de starta! De ska dessutom gå igenom besiktningen utan att ställa till det för sina ägare. Att du behöver din bil är ju helt klart, du kan ju inte direkt lifta med en varg.

mille sa...

De finns på Mio för 900 kr, både vita och svarta. Tror att den vita passar oss.
Jag har ju inte ngn lampa i sovrummet heller, förutom sänglampor då, gillar liksom inte lampor i taket.
Nu när jag tänker efter så har jag inte en ända taklampa i sommarstugan heller!! Nej jag måste skärpa mig, får kontakta en ljusspecialist :))))

Husan sa...

Bilar är som karlar. Gör aldrig som man vill. ;o)

Min dator är manlig oxå, men den stryker jag medhårs, då brukar han fungera perfekt. :o)

Yvonne L sa...

Mille: Kontakta du en ljusspecialist, det låter som du behöver det! ;0)

Husan: Jaha, så om jag låtit bli att svära åt bilen kanske den gått igång... ;0)

Gun sa...

Hoppas den startar imorgon då. Kanske Gerhard busade lite med dig bara.

Yvonne L sa...

Gun: Äsch, den dumma bilen startade inte idag heller, så imorgon ska pappa och jag försöka få med oss den till doktorn. :(