2010-01-27

Hundarbete

Nelson är en sån som Higgins. Det vill säga en cocker spaniel. Skillnaden mellan dem förutom ålder - Higgins är snart 9,5 år - och färg är att Nelson jobbar inom vården. Eller rättare sagt praktiserar inom vården, än är han inte färdigutbildad. Higgins har gått valpkurs och en kurs i nybörjarlydnad. Trots sin lite halvt bristfälliga utbildning så jobbade han som kontorshund under sina första år. Hans ansvarsområde var destrueringen av hemliga papper. Sen var han arbetslös ett par år innan han började arbeta som sällskapshund åt ett par pensionärer. Just nu går han arbetslös igen, men han siktar på att komma tillbaka som pensionärssällskapshund. Exakt i detta nu siktar Higgins på att övertala sin matte att det är dags att gå och lägga sig och sova, så det kanske är bäst att jag gör det.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Higgins är nog utmärkt var man än placerar honom. Han skulle gärna få komma hit och tala om för klösmonstrena exempelvis att det är väldigt ouppfostrat att bråka med matte när hon har migrän. Fast å andra sidan skulle han nog skälla då. Det är nog lika illa.

Koola Viola sa...

Ett äldreboende i grannstaden har ordnat så att deras matsal blir ett hundcafé på kvällarna. Vi är ett gäng hundägare som brukar gå dit och träffas lite nu och då, och då kommer pensionärerna och hälsar på hundarna under tiden vi fikar. De klappar och kramar och "lånar" hundarna.
Jag tycker den idén är tokbra.

Kul att kika hit, du skriver med en skön stil :o)

Husan sa...

Underbare Higgins skulle lätt klara en sådan tjänst. Han som är så vänlig o rar.

Ja, det är bäst att lyda när de är så påstridiga de fyrbenta djuren. ;o)

Yvonne L sa...

Jenny: Haha! Din migrän skulle nog bli värre om Higgins kom dit, han skulle säkert försöka få tag på katterna! Krya på dig!

Koola Viola: Det verkar ju jättebra med hundcafé på äldreboende! Det tror jag inte jag hört talas om tidigare, bara att det på vissa äldreboenden finns vårdhundar.

Husan: Jag har en känsla av att Higgins har ett speciellt pensionärspar i sikte, han brukar få vara där någon gång i veckan ändå. Sen är de verkligen hemskt påstridiga emellanåt! ;0)