2010-01-20

Alla kan inte åka till Haiti för att hjälpa till

Mycket om jordbävningen på Haiti är obegripligt. Man läser om människor som räddats efter att i flera dagar legat begravda i rasmassor. Man läser om människors desperation och laglöshet. Man förvånas på något vis över att det tar sån tid innan hjälpen når fram till de drabbade som behöver mat och vatten. När man inte varit med om en jordbävning eller katatsrof av liknande slag är det nog svårt att förstå vad som egentligen hänt och händer. Men det verkar som om hjälpen börjar nå fram nu i alla fall och vill man hjälpa till finns det ett sätt de flesta nog kan klara av. Man kan bidra med pengar, mer eller mindre beroende på förmåga.

Man kan till exempel skänka pengar via Unicef, Röda Korset, SOS-barnbyar, Rädda barnen. Bägge kvällstidningarna och säkert många andra nättidningar har listor med de olika hjälporganisationerna och hur man skänker pengar dit. Som alltid när man skänker pengar, se efter så att organisationen har ett 90-konto. Man kan också sms:a bidrag om man tycker det är besvärligt och tar för lång tid med bankbetalningar. Vilka nummer som gäller där finns också listade på tidningarnas nätsidor. 

Även om man inte har så mycket pengar kanske man kan bidra med 10 kronor via sms till Rädda barnen: Skicka 10KATASTROF (10 kr) till 72950 alternativt KATASTROF (50 kr) till 72950.

2 kommentarer:

Gun sa...

Ja, en tia eller femtilapp har väl alla råd med! Det är hemskt det som hänt där..

Yvonne L sa...

Gun: En tia är inte mycket så det är inte helt oöverkomligt för de allra flesta.