2010-01-30

Igår blev det äntligen av

Nu äntligen har syrran och jag sett samtliga tre Millenium-filmer, alltså de som bygger på Stieg Larssons böcker. "Luftslottet som sprängdes" hade ju premiär i slutet av november, men vi såg ju inte del två förrän ett par dagar innan premiären av tredje filmen. Kan hända att vi är lite långsamma i starten, men nu har vi alltså sett alla delar. Jag tycker fortfarande att den första filmen, "Män som hatar kvinnor" är bäst, men det är förmodligen för att den är gjord för bioduken, de två sista filmerna är ju egentligen gjorda för tv.  Vissa saker som finns med i sista boken fanns ju inte med i filmen, men de kan ju inte få med allt. Men allt som allt så är jag positivt överraskad av de tre filmerna och de får klart godkänt av mig.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Gissar att du läst böckerna? Jag kunde inte alls med varken böckerna så jag låter bli filmerna.

Yvonne L sa...

Jenny: Jag var tveksam till böckerna först men fick den sista i present. Så jag läste del tre först och gillade den så då blev det till att skaffa ettan och tvåan också! Svenska filmer är sällan jag tittar på och när jag gör det brukar jag bli uttråkad, men de här har jag tyckt varit bra.

Jenny sa...

Samma här, med svenska filmerna. Jag läste ungefär 2 kapitel i en av böckerna, sedan åkte den tillbaka. Usel. Inte min smak.

Yvonne L sa...

Jenny: Men det är ju bra att inte alla tycker precis likadant!