2010-01-14

Men förstås!

Idag är det lite synd om min systerson Martin, han fick nämligen en puck i huvudet imorse innan han ens hunnit vara in i skolan. Min syster hade släppt av honom där och så åkte hon till jobbet, men hon hann knappt dit innan de ringde från skolan och ville att hon skulle komma tillbaka. Martin hade varit på väg mot några kompisar vid den uppspolade isen när det kom en puck farande och den träffade honom olyckligtvis i huvudet. Riktigt ordentligt dessutom så det började blöda. Min syster ringde mina föräldrar och bad en av dem följa med för det skulle ju inte gå att köra bil samtidigt som hon tröstade Martin ifall han behövde till sjukhuset eller något sånt. Nu visade det sig att det inte behövdes något sjukhusbesök trots att det är ett ordentligt jack i huvudet och det hade blött så att mössan var alldeles blodig. Men det bestämdes i alla fall att Martin skulle slippa skolan idag så han har varit hos mina föräldrar och tagit det lugnt.

Mina föräldrar bor ju i samma hus som jag, tvärs över gården, så när Higgins och jag kom hem från vår eftermiddagspromenad gjorde vi ett snabbesök där. Jag tänkte att Martin behövde muntras upp lite och eftersom jag hade fått tag på en reflex i form av ett dinosauriehuvud tyckte jag att det kunde vara lite roligt för honom. Jag skulle också låna ett pussel av mina föräldrar eftersom jag numera tror att jag är expert på att lägga bakvända pussel. Nu fick jag lite mer saker än ett pussel med mig hem, när jag kom visade det sig att mina föräldrar och Martin suttit i köket och väntat på att de skulle se att jag tände kökslampan. Jag skulle nämligen få fikabröd och chokladbollar.

Martin hade fått göra chokladbollarna idag, och han var mycket stolt över en specialchokladboll, den som syns lite halvtaskigt längst fram på fatet. Kunde jag se vad det var? Jag gissade på en orm, men jag skulle gått på första tanken. Självklart var det ju en bajskorv! "Det hittade jag på alldeles själv!" sa Martin stolt. Det är väl självklart att snart 8-åriga killar gör chokladbollar i form av bajskorvar. Tänkte inte på det.

Uppdatering:
Glömde säga att det var en god bajskorv.

8 kommentarer:

Gun sa...

Hahahaha! Ja såna där bajskorvar har man ätit några stycken. De brukar vara ganska goda. Stackars Martin som fått en puck i huvudet. Det måste göra jätteont!

Ulrica sa...

Stackars Martin. Tur att allt gick bra och att få baka bajskorvar med mormor och morfar är ju inte dumt det :) Det skulle mina barn gillat oxå!

Yvonne L sa...

Gun: Jag hade faktiskt aldrig ätit bajskorvar tidigare så det var helt nytt för mig. Han hade fortfarande ont där pucken träffade, tror jacket är ungefär 2-3 cm långt.

Ulrica: Det hade ju kunnat gå riktigt illa om han fått den i ansiktet så visst hade han tur. Baka bajskorvar måste ju vara en höjdare! :0)

Uttan sa...

Ja Du gott,gott!
Vilken tur Martin hade ändå det kunde gått riktigt illa.
När jag var liten sa min Faster en gång när vi fikade på lasarettet och jag åt en chokladboll.-Usch hur kan Du äta det som de skrapat i hop när de torkat folk i baken och sedan klippt deras naglaroch rullat det i.Jag tänker på det varje gång jag ser dem och därför rullar jag alltid våra chokladbollar i pärlsocker.....
Kram!

Yvonne L sa...

Uttan: Ja, visst hade Martin tur, Inte bara med pucken utan också att han fick baka bajskorvar.
Haha, jag förstår att du rullar chokladbollarna i pärlsocker!

Yvonne L sa...

Uttan: Ja, visst hade Martin tur, Inte bara med pucken utan också att han fick baka bajskorvar.
Haha, jag förstår att du rullar chokladbollarna i pärlsocker!

mille sa...

Vissa bajskorvar, speciellt de som är gjorde av choklad med kokos på, är faktiskt riktigt goda :)

Yvonne L sa...

Mille: Ja, fast det hade jag ingen aning om förrän igår! :D