2010-01-22

Uppenbarligen är det många som bryr sig om väskor

Ok, Mona Sahlin har tydligen i 50-årspresent fått en väska från Louis Vuitton av en väninna och nu skapar det stora rubriker. Aftonbladet hade denna artikel näst högst upp på sin nätbilaga, artiklar om Haitis jordbävningskatastrof  fick man skrolla ner en bit för att hitta.

Uppenbarligen så kan en i mina ögon ful väska skapa en hel del debatt, för när jag gjorde skärmdumpen kan man se att artikeln redan gett 363 kommentarer. Jag förstår inte problemet. Mona Sahlin är enligt Wikipedia född i mars 1957 vilket innebär att hon fyllde 50 för snart 3 år sedan. Antingen har hon inte använt sin födelsedagspresent offentligt under dessa tre år eller så är det ingen som lagt märke till att det är ett "fint" märke tidigare.

Hur många av Sveriges befolkning såg innan tidningarnas påpekande att det var en väska från Louis Vuitton? Jag skulle inte haft en aning eller ens brytt mig om att titta närmare på den eftersom jag tycker det är fult med rosaröda väskor. Skulle det vara mer ok om Fredrik Reinfeldt bar den väskan, han är ju ändå moderat och det är ju valår så då är det väl bra om politikerna sticker ut lite extra?

Expressen var lite mer sansade när jag var in på deras sida i alla fall, de har också en artikel om väskan men man får scrolla en bit för att hitta den. Precis som jag verkar de tycka att jordbävningen är av större vikt än väskan.

8 kommentarer:

Gun sa...

Visst är det löjligt! Hon får ha vilken väska hon vill för mig. Ska hon låtsas att hon inte har råd, eller vad då? Jag fattar inte riktigt..

Du har en award att hämta inne hos mig!:)

Em sa...

Jag håller med Gun (det är bäst, hon är inte lätt att tas med annars ;D). Nej, men klart att hon får ha vad för väska hon vill, oavsett om det är en present eller om hon köper den själv. Löjligt egentligen. En annan sak är att diskutera löner och fallskärmer, men de pengarna de redan har fått i börsen måste de få använda hur de vill.

Yvonne L sa...

Gun: Oerhört löjligt! Vore det bättre om hon gick runt med en Coop-kasse?

Em: Eller hur?! Så länge man handlar för sina egna intjänade pengar får man köpa precis vad man vill - så länge det är lagligt. Det här ska ju dessutom vara en present så det är väl inget att bråka om.

Synnøve. sa...

Har journalisterna inget att skriva om så skapar de sina egna nyheter.
Vad är det att bråka om? En present! Snälla rara tidningar, nu har nivån sjunkit rejält hos er.
Något annat borde de väl ha att skriva om tycker man.

Inte är den särskilt snygg heller, väskan alltså.
Men eftersom det är en present så är det väl klart att man använder den....

Såg en rubrik på nätet här efter idrottsgalan i Sverige.
Att Slatans fans rasar mot att Helena Jonsson fick Jerringpriset. De ansåg att han borde fått det istället....
Jisses säger jag bara och skakar på huuvdet som björnen Baloo i Jungeleboken....
Alla gillar inte fotboll. Jag tycker att de borde skämmas.
Helena är en tjej som gjort sig förtjänt av det priset.
Skäms på er fotbollsgalningar! Världen är inte enbart fotboll...

Nu ska jag ta min Yves Rocher väska och gå ut tror jag....
Det är lyx det du :D

Kramen på dig Synnöve.

Yvonne L sa...

Synnøve: Ickenyheter är ibland det som skapar störst debatt av någon märklig anledning. Antar att Zlatan har de fans som hörs mest, så om han vunnit hade det nog inte hörts några protester alls.
Hoppas promenaden med din Yves Rocher-väska var trevlig! :D

Lisa sa...

Ärligt talat, vem bryr som om vad hon har för väska? Hon ska väl, precis som alla andra, kunna få dyra presenter av sina nära och kära. Eller köpa dyra saker själv också för den delen, hon har väl råd?!
Kvällspressen är hopplös.

mille sa...

Kan inte annat än hålla med dig, du är så klok min vän :)
Om man nu studerar till journalist i fyra år, så måste ju detta vara rena scoopet!!....not!!!

Yvonne L sa...

Lisa: Visst är det korkat! De skulle väl visserligen skriva även om hon kom med en plastpåse från Myrorna. Men har man fått en present ska man väl använda den, och om man vill köpa dyra saker så är det väl upp till var och en.

Mille: Visst är det ett bra scoop...