2009-12-16

Varför cocker spaniels inte har sitt bästa promenadväder när det är kramsnöIdag är det tack och lov minusgrader så Higgins slipper se ut så här när han kommer in från promenader. Den här bilden tog jag igår kväll, och det var så han såg ut efter alla gårdagens promenader. Nog för att han tycker om snö, men när hela han blir full av snöbollar blir det både kallt och jobbigt att ta sig fram. Det här är ändå ingenting mot hur han har sett ut vid andra tillfällen. Ibland blir bägge öronen som jättelika fotbollar och det blir ganska tungt att gå och släpa på. Visst försöker jag hjälpa honom under promenadens gång att få bort såna här ansamlingar av snö, men det går liksom inte att få bort allt. Dessutom vill jag få hem honom så fort som möjligt så att man kan ta bort allt ordentligt och sen får han bli inlindad i en filt och värma upp sig. Jag brukar också behöva värma upp mig, speciellt händerna eftersom det är enklare att ta bort snö om jag tar av mig vantarna när vi är ute.

13 kommentarer:

Gun sa...

Hahahaha!! Gud vad söt han är med sina extra långa öron. Det är säkert inte så kul, men ser väldigt roligt ut.

Yvonne L sa...

Gun: Det ser verkligen jätteroligt ut. Förra vintern blev vi stoppade av ett par som ville ta ett kort på honom, de hade aldrig sett något liknande! Fast det är ju samtidigt lite synd om honom.

cat sa...

Men så söt den lilla raringen är:)

Em sa...

Hahahaha! Jag känner igen det där. Jag hade en tricolor hane som fick världens snöbollar överallt. Du kan ju klippa pälsen om det är joggibt för han?

Husan sa...

Men jisses, det finns alltså fler snöbollshundar än min Klämmen. Jag brukar säga att andra brukar lägga näsan i blöt, Klämmen lägger öronen i blöt hon. :D
Ja, sen när de kommer in o man inte hinner få bort all snö mellan trampdynorna så ser de ut som Bambi på hal is. Rena livsfaran. Halkar ikring o låter någe förskräckligt. Men vad skulle vi göra utan våra vänner???? Ja jag skulle defenetivt ha mycket kallare i sängen. ;)

Kram Husan

Birgitta i Arboga sa...

Stackars Higgins. Hur söt han än är med sina snöiga långa öron, så kan det inte vara kul. I sånt här väder är det praktiskt med en schäfer :-)

Yvonne L sa...

cat: Visst är han. :0)

Em: Visst skulle jag kunna klippa ner honom, men större delen av året är det ju inte kramsnö. ;0)

Husan: Det är ju inte bara vatten och snö, man får ju in så mycket annat intressant med öronen! :D Trots allt jobb man har så överväger ju det roliga med att ha hund.

Birgitta: Det finns nog rätt många väder då det är mer praktiskt med schäfer faktiskt! :0)

Gudrun sa...

Men stackare, det kan inte vara lätt.
Tur att han har en matte som hjälper till.

mille sa...

Nej men stackaren.... herregud, han får ju Gamnacke av de där klumparna!!Kan man inte klippa ner öronen "lite" eller är det inte Cocker Stile? :)
Nova klagar också, med 1 cm päls utan underull, så är det svårt att hålla värmen. Hon kryper ihop som en boll och springer fram och tillbaka över snön.. en galen köttbulle :)

mille sa...

Får jag låna den bilden till min blogg, och hänvisa till dig så klart. Måste ju visa hur vintervädret kan se ut på en hund med päls??

Yvonne L sa...

Gudrun: Han är väl medveten om att vissa saker klarar han faktiskt inte utan hjälp! ;0)

Mille: Visst skulle jag kunna klippa bort lite mer av pälsen på öronen, men jag försöker ha lite kvar av cockerstilen! När det är kallt så klarar han sig ju ganska så bra, då blir det ju inga snöbollar och han håller sig varm. Men det får naturligtvis inte bli för kallt, då blir det köldkramp i tassarna.
Du får låna bilden!

Jenny sa...

Ingen kramsnö här än, tack o lov. Var ute med katterna på balkongen. Mister jagade snöflingorna och när de landade i snön började han gräva däri för att hitta de försvunna flingorna... Att koppla det vita som han stod i med det som föll från himlen var inget för honom... ;) Higgins är bäst, så är det bara. Och söt med vita öron.

Yvonne L sa...

Jenny: Nä, nu har inte vi heller kramsnö, det räckte med det som var i förrgår! För några år sedan gömde Higgins en snöboll ute på en snötäckt äng. Förmodligen tänkte han spara den till sommaren eller nåt! ;0)