2009-12-30

Påklätt Kexmonster

Nu är det riktig vinter igen. Solen skiner, snön gnistrar och när vi gav oss ut på första promenaden var det 18 minusgrader, så Higgins - alias Kexmonstret - fick ha sitt täcke på sig.

Det är inte ofta jag tar på honom täcket eftersom han ju har en hel del päls, men när vi nu har ett täcke och det är så pass kallt så är det klart att han ska ha det på sig. Han fick det för 4-5 år sedan av ett par bekanta från Australien som förfasat sig över att Higgins inte ägde något täcke. De brukar nämligen ta på sin cocker täcke när det är 2 plusgrader. Men så har de ju lite andra temperaturer jämfört med oss också.

Innan vi traskade iväg sa jag åt Higgins att vi inte kunde dra iväg på värsta långpromenaden utan fick hålla oss till en normallång långpromenad. Jag vet nämligen vad som inträffar på värsta långpromenaderna i sån här kyla, Higgins får kylkramp i tassarna och så måste jag bära honom. Nu blev det en alldeles lagom lång långpromenad, tassarna klarade sig och nu undrar jag bara varför det flyger runt en fluga inne i min lägenhet. Flugor ska inte finnas på vintern när det är en massa minusgrader! Den dumma flugan är förmodligen den som åkte i hissen häromdagen, och så måste den ha fått för sig att följa med in i lägenheten i ett obevakat ögonblick.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Kalla tassar är ju ajaj. Stella tycker inte om att få kalla tassar. Mister är mer kinkig för blöta. Pälsen - där spelar det ju inte så stor roll. Mister jagar fåglar även fast han skakar av köld (vid 10 plusgrader börjar det... ).

Yvonne L sa...

Jenny: Kalla tassar är besvärligt. Men börjar han verkligen frysa när det är 10 grader? Märklig katt... :D