2009-12-03

Bakvända kalendern - 22

Den tredje december har vi idag och nedräkningen fortsätter.

Idag är det 22 rostade solrosfrön till julafton.

Solrosfröna hamnade i min frukostyogurt och om ni tänker att det är en nedräkning som har med ätbara saker att göra har ni bara delvis (mat)rätt. För att kunna ha en nedräkning som börjar med tjugofyra måste man ha många saker av samma sort. Sakerna ska också få plats och kunna urskiljas på en normalstor bild. Det skulle vara otroligt svårt att få plats med 24 jättestora discokulor och kunna räkna dem på en bild tagen med en kompaktkamera. Dessutom så har jag inte en enda discokula så en sån bild var ju omöjlig från första början. Det kommer att komma fler nedräkningsbilder med sånt som går att äta, men det är också annat som hamnat på bild. Att använda sig av exempelvis 24 discokulor och sen bara ta bort en varje dag hade ju också gått förstås, men det hade ju varit ungefär lika roligt som att titta på färg som torkar.

Nu när du tittat på dagens bild och önskar att det vore något mer bakom själva bilden så tycker jag du kan läsa en tidning!

Vill du se alla nedräkningsbilder lite mer samlat, klicka på etiketten "nedräkning09" under det här inlägget så ploppar de magiskt fram!

2 kommentarer:

Gun sa...

Vilken rolig idé!

Yvonne L sa...

Gun: Man har inte roligare än man gör sig! :D