2009-12-22

Bakvända kalendern - 3

Vad är det som går och går och aldrig kommer till dörren? Just det, klockan. Men även om klockan aldrig tar sig till dörren på egen hand så går ju tiden. Idag har vi den 22 december och för tillfället är det -14 grader här på min gata i stan. Bakvända kalendern är det inte mycket kvar av nu, men så här är det idag.

Idag är det 3 uppladdningsbara batterier till julafton.

I juletider tror jag det kan gå åt mycket batterikraft, mer än vanligt kanske. Dels så är det många som tar fler bilder än vanligt med sina kameror, och de flesta kameror idag kräver batterier av olika typ. Sen är det säkert många barn som får julklappar som kräver batterier. För att inte barnen ska bli ledsna och börja kasta rödbetssallad på mor- och farföräldrar är det nog bäst att se över batteriförrådet! Så idag tycker jag alla ska se till att ni har alla typer av batterier på lager, och att de uppladdningsbara batterierna verkligen är laddade! Har ni redan koll på sånt eller bryr ni er inte om batterier så kan ni kanske städa en skrivbordslåda istället. Själv ska jag tänka ut några bra illustrationer till bakvända kalenderns sista insatser. Jag hade visst inte fixat bilder till allt än!

Just ja, om ni ska kasta batterier, tänk på att det får man inte göra i vanliga soporna utan man måste ta sina batterier till en batteriholk!

2 kommentarer:

Gun sa...

Batterier är bra grejer och rent av nödvändiga, men du har rätt i att man ska vara noga med att kasta dem på rätt ställe.

Jag har utmanat dig i min blogg. Hoppas du har tid att visa dina te- och kaffeburkar mitt i julstöket:)

Yvonne L sa...

Gun: Batterier är nödvändiga till mycket!
Nu ska jag strax lägga ut utmaningen.