2009-12-14

Bakvända kalendern - 11

Då är det den 14 december och jag hoppas att alla återhämtat sig efter gårdagens lussefirande eller vad det nu blev. Den bakvända kalendern kan meddela följande:

Idag är det 11 otända värmeljus till julafton.

Till de här ljusen kan man använda tändstickorna från bakvända kalenderns lucka 14. Då har man ju några stickor tillgodo ifall någon skulle råka gå av när man tänder den. Har man en sån här ask kan man använda tändstickorna i den. Som vanligt när man tänder ljus ska man ha mamma, pappa eller någon annan vuxen med sig. Anser man sig vara vuxen själv får man naturligtvis tända ljusen utan sällskap, men akta så det inte börjar brinna i håret. Glöm heller inte att metallkopparna till värmeljusen källsorteras bland metall! Har man ingen lust att tända ljus kan man låta bli och istället äta en apelsin.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Total utmattning här, både fysiskt och mentalt, efter helgen, fast det har bara varit mycket att göra och socialt i två dagar, sådant sliter också. ;) Och idag snöar det ju... igen... :D :D :D Tio dagar kvar. :D

Gun sa...

Man ska köpa värmeljus med små "pluppar" under också, annars kan de bli överhettade har jag hört. Men jag vet inte om det är sant.

Yvonne L sa...

Jenny: Man kan bli trött av saker även om man har roligt! Det är ju dessutom roligare att bli trött av kul grejer! Liiiiite snöflingor har jag sett, nu ska vi ut och se om det kommer fler.

Gun: Små pluppar? Vet jag inte om det är på mina, just nu orkar jag inte resa mig upp och kolla hur det är. Latmasken du vet... :D