2009-12-15

Ja se det snöar

Det började falla ner pyttesmå snöflingor igår kväll, och det har troligen snöat hela natten. Faktiskt så snöar det än. Higgins är nästan lyrisk.

I början av dagens första promenad såg det ut på Higgins som han knappt trodde sina ögon. Snö, överallt var det snö och han försökte sniffa på varje liten snöflinga en och en.Att filma Higgins där han gick och sniffade var en utmaning. Det är inte det enklaste att gå och filma någon som går snett bredvid, utan att halka omkull eller gå rätt in i något.


Än så länge en lycklig Higgins, det var mot slutet av promenaden han började tycka det var lite trist. Det var inte riktigt tillräckligt kallt nämligen, så runt tassarna och en bit upp på benen satt det fast snöbollar vilket gör det lite knepigt att gå, och kallt blir det säkert också. Då var det rätt skönt när vi kom in sen och jag kunde få bort det mesta av snöbollarna, och sen fick han ligga och värma sig på en fäll i mitt knä när jag åt frukost. Då kom det en belåten suck, och han brydde sig inte om att det ramlade ner brödsmulor på ryggen på honom. Nu tror jag det blivit några tiondels grader kallare, så kanske kanske slipper Higgins snöbollar i pälsen den här promenaden.

9 kommentarer:

Jenny sa...

Åh vad han är söt! Och det är så skönt att det är vinter nu, har längtat så. :)

Lisa sa...

Haha... Sicken liten söt snöbuse! ;)

Bibbi sa...

Men så djuriskt söt Higgins är som snögubbe;)
Förstår han myste sen..

Em sa...

Hahaha! Jag har haft cocker och vet vilka snöbollar de får både mellan tårna, men också överallt annars. Den ene jag hade var förresten otroligt duktig på att dra mig på skidor. Lite svårt i uppförsbacke, men han var tillräckligt stark för att dra mig på flatmark.

Yvonne L sa...

Jenny: Äntligen vinter!

Lisa: Snö är bäst om du frågar Higgins. :D

Bibbi: Nu ligger han och myser igen efter nästa promenad.

Em: Ibland kommer man in och tror man råkat få med sig en stor snöboll och tappat bort sin hund! :D De är starka som sjutton när de sätter den sidan till.

Gun sa...

Vad söt han är! Det måste vara skönt för en hundägare när det blir snö istället för det här gråblasket som varit hitills.

Yvonne L sa...

Gun: Det är jätteskönt att det kommit snö! Förhoppningsvis stannar den ett tag, och förhoppningsvis blir det ett par grader kallare så slipper vi även snöbollarna i pälsen!

anemonen sa...

Vilken lycka för honom. Tänk så roligt när de rullar sig i snö. Söt är han din Higgins.

Yvonne L sa...

@nemonen: Higgins har haft en lyckodag idag!