2009-12-27

Rademachersmedjorna vid fyratiden idag

Nu ska det tydligen bli iskyla i landet. Det säger ju egentligen ingenting, för om jag inte kommer ihåg fel så fryser vatten till is vid noll grader Celsius, och det är ju inte så kallt. Jämför man med absoluta nollpunkten så är ju 0 C riktigt hett. Men jag antar att de skriver iskyla eftersom det låter kallare än bara kallt.  För min del räcker det om det är någonstans mellan -5 till -10. Då ligger snön kvar, det blir inte snöbollar i Higgins päls och man kan njuta av vinterpromenaderna. Blir det kallare kan jag ändå tycka vinterpromenader är sköna, men för Higgins blir det för kallt om tassarna.

Idag har det varit 8-10 minusgrader, och vi har hittills gått två långa promenader som gör att jag är uppe i över 12000 steg redan. Igår när det var mildare och snöade och blåste kom jag upp i drygt 10000 steg på hela dagen. Bara av att titta på min dagliga stegstatistik kan jag alltså oftast avläsa även vad det varit för väder! De dagar då jag inte kommit upp i så många steg har det antingen varit för varmt, för kallt eller för blött. Higgins gillar ingen av nämnda vädertyper... 

2 kommentarer:

Jenny sa...

Det var ju kalas i Etuna igår, vi var där då. Men åkte ut till stugan efter halv två - och plumsade runt i 30 cm snö... Och sedan fick vi brått tillbaka genom skogen -för över sjön kom snöoväder! Vad jag förstår kom det aldrig till stan men höll sig över oss på vägen hem hela vägen till Strängnäs. :P Idag regnar det här, och igår när vi åkte var det -10 och sol. Skitväder säger jag. Så blir det kallt imorgon igen blir det ju bara is ute... Mja... säger jag om det. hade nog hellre haft snön kvar, och fortsatt lagom kallt... :)

Yvonne L sa...

Jenny`: Aha, ett Etuna-kalas, såna brukar vara roliga! ;0) Helt rätt, något snöoväder fick vi inte direkt, visst snöade det igår kväll, men det var inte i närheten av att vara oväder. Regn har vi haft idag vi också, så det är inte roligt alls. Lagom kallt är bäst!