2009-12-29

Idioter!!!

Viktigt meddelande till alla puckon som tror att det är nyårsafton!!!

Idag är det bara den 29 december, och klockan är omkring 19. Då är det INTE ok att smälla fyrverkerier! Ni har hållit på av och till i över en timme nu och jag är skitförbannad. Det har inte varit  ok någon gång de senaste veckorna att skicka iväg fyrverkerier, men det har ni struntat i totalt. Om det är ni som gjort inbrott på två ställen hoppas jag ni åker fast och att det kommer att stå er dyrt. Är det inte ni som gjort inbrott så hoppas jag det står er dyrt ändå. Om något ska börja brinna och förstöras hoppas jag att det är era egna saker, och om någon skadas hoppas jag att det är ni själva.

Egentligen borde man kanske tycka synd om er eftersom ni tydligen inte har föräldrar som lärt er visa hänsyn mot andra. Men jag har hemskt svårt att tycka synd om folk som förstör för så många andra, så jag hoppas ni får ett riktigt skitår nästa år. Vi är många hundägare som inte kan gå normala promenader på grund av ert jävla raketsmällande, och det finns många människor som mår dåligt av det också. Fyrverkerier kan vara fint, men då ska det vara under ordnade former vid tidpunkter som är tillåtna och som gör att vi med hundar kan planera våra promenader runt smällandet.

9 kommentarer:

anemonen sa...

Du har rätt. Det smäller lite här och var här nere också. Inte bra alls. Gott Nytt År

Gun sa...

Vad tråkigt. Här i Uppsala har jag faktiskt inte hört några smällare än, men det är ju inte lika populärt överallt. Tur för hundarna här hos oss.

mille sa...

Kan inte annat än hålla med!

Uttan sa...

Ja dessa stackars Djur.
Här har det genom åren varit fruktansvärt...Rädda hundar och när Vi hade hästar var de också livrädda.
Inte kossorna gillade smällandet heller....
Hundarna klättrar på väggarna på Nyårsafton och dagen före med för då börjas det här.

Sköt om Er Higgins och Du ni får lyssna på hög musik på Tv och radio.
Kramar!

Yvonne L sa...

@nemonen: Gott Nytt År till dig också!

Gun: Vi hade det ännu värre de första åren jag hade Higgins. Det har i alla fall lugnat ner sig något.

Mille: Jag håller också med! ;)

Uttan: Det har som sagt lugnat ner sig något häromkring, men det är inte lätt att försöka planera promenaderna. Det blir mycket musik, tv och andra distraherande åtgärder imorgon.

Bibbi sa...

Så sant! Förstår inte varför dessa onda tingest (även kallad smällare)inte förbjuds. Sen borde man ha ett max antal raketer som man får skjuta upp.
Hade en hund tidigare (när jag var liten) som några grannbarn kasstade smällare på när hon satt fast. Vilket h-vete hon genomled sen varje gång det small. Jag låg med henne i min säng och hon grät varje nyår och första maj.
Hon som egentligen var en jakt hund klarade inte av det. Snyft!Nu blev jag nostalgisk och arg på en och samma gång.
Vill i allafall önska dig och Higgins ett smällfritt och gott slut på detta år samt ett Gott nytt år!

Yvonne L sa...

Bibbi: Det som irriterar är ju att "smällare" faktiskt förbjöds år 2000 tror jag det var, men istället har det blivit mer oljud och smällande av "raketer". Higgins är ok så länge vi är inne, då blir han bara arg, och han har faktiskt blivit bättre även ute om vi blir överraskade av raketer. Men det är inte roligt den här tiden! Som tur är har jag aldrig behövt medicinera Higgins för att hålla honom lugn, men den här tiden av året blir inget jag direkt ser fram emot.

Jenny sa...

Raket- och smällarligister tycker vi inte om. Vi har ledsnat på att släcka bränder på gatan/buskar/staket (jodå, de brassar på inne i vår gränd), vi har ledsnat på att vakna av "bomber" klockan tre på natten. Kommunen har fått igenom raket o smällarförbud alla andra dagar än nyårsafton, påskafton (?) och valborgsrafton (??? - vem vill ha raketer då?!) men det spelar ju tydligen inte så stor roll. Det har pangats friskt i två veckor nu och att det inte varit längre beror bara på att de inte sålt så mycket. Än.

Yvonne L sa...

Jenny: Ni verkar ha det värre än oss faktiskt. För några år sedan var det mycket värre härinne i centrum och på gatan utanför. Nu verkar centrumligisterna antingen ha flyttat eller fått förståndet tillbaka för det har varit lugnt de senaste 2-3 åren. Nu senaste dagarna har det varit mycket över Nyfors. Får hoppas att det hela är över i och med inatt, men det brukar ju tyvärr hålla på någon vecka in i januari också.