2009-12-31

Vad blir det till middag?

Higgins har nog läst alla råd och lyssnat på radion om att man måste se till att gå jättelångt så att man är trött och välrastad när det är dags för tolvslaget. Han drog iväg på värsta långpromenaden imorse, så innan vi kom hem var jag vrålhungrig. Min stegräknare visade då drygt 8200 steg, en vanlig lång morgonpromenad brukar ligga på 5000-6000 steg. Förhoppningsvis kan vi gå en lång promenad nu på eftermiddagen också så att han klarar sig med en kortare ikväll. Det brukar ju inte vara det lättaste att planera sitt promenerande så här när alldeles för många tycker att de måste smälla av fyrverkerier i tid och otid. Jag är i alla fall glad att Higgins blivit lite bättre på att hantera smällandet, och det började redan förra året då jag köpte en cd med ljud från skott, åska och smällare. Den tränade jag med i ett par månader innan nyår, och jag har spelat den i år också men inte lika intensivt.


Idag är det inte lika kallt som igår, när vi gav oss ut imorse så var det -8 grader, nu kan det vara så att det blivit ytterligare någon grad varmare. Men det är frostrosor på en del fönster i alla fall! Fotot visar ett fönster vi går förbi dagligen när vi är ute och går, men var inte oroliga, det är ingen som bor i huset, man ställer sig väl inte och fotar in genom folks fönster! Det är samma fönster där någon i våras dekorerat med godisbjörnar.

Nu ska jag nog inte sitta här längre, jag borde kanske titta i någon kokbok eller kanske plocka undan på vardagsrumsbordet. Jag har bjudit hit mina föräldrar på mat ikväll, men jag har inte någon klar bild av vad jag ska laga till och där det är tänkt att vi ska sitta och äta har jag lite olika (viktiga) saker ligger (och skräpar). Om jag ska ha saker och ting färdigt när de kommer borde jag kanske sätta fart nu. Just ja, jag skulle ju städa badrummet också, och sen kanske borsta Higgins så han är nyårsfin... Men först kanske vi ska ge oss ut på en eftermiddagspromenad för att få den avklarad. Under tiden vi går kanske jag kommer på världens bästa meny som innehåller de ingredienser jag har hemma! Kan säga så mycket att det blir något med kött och potatis. Det var alltid vad min morfar brukade säga att han ville ha när man bjöd hem honom. "Blir det kött och potatis kommer jag"...

Ifall jag inte hinner sitta här och skräpa mer idag så önskar jag alla ett GOTT NYTT ÅR!!

6 kommentarer:

Bibbi sa...

Gott nytt år kramar till dig och Higgins:)
Hoppas ni fick en härlig promenad. Själv har jag inte gått längr än mellan disken och spisen;P
Här blir det div kött och potatis. Riktig mat;)
Ha det så gott, vi hörs nästa år.

Em sa...

GOTT NYTT ÅR ifall jag inte har sagt det ett par gånger redan. :D

Husan sa...

Gott nytt år till er båda. O krama varandra från mig.

KRAAAAAAM

Ingrid sa...

Gott nytt år! Spännande att få höra vad du bjöd på till slut.

~Livet i byn

Gun sa...

Vad skönt att Higgins vant sig lite vid smällarna.
Gott Nytt År till dig och Higgins:)

Yvonne L sa...

Bibbi: Vi fick till några promenader i alla fall, och riktig mat med kött och potatis blev det också!

Em: Tack detsamma! :0)

Husan: Tack, önskar dig detsamma!

Ingrid: Tack! Det blev kött och potatis... ;0)

Gun: Det är verkligen skönt att han klarar smällarna bättre nu.